Günümüzde hobilerimizle ilgili bir eğitim alabilmek çoğumuz için oldukça lüks sayılabilecek bir durum. Bir yandan vakit ayırabilme konusu bizleri zorlarken, öte yandan da bu kurslar için bütçe ayarlama sorunsalıyla da karşılaşabiliyoruz. 

Zaman zaman bu köşede sizlere de duyurularını yaptığım yerel yönetimlerin açtıkları kurslar ise bu duruma tam bir çare niteliğinde. Hem sayıca fazla olan kurslarda zaman problemini çözme olanağına kavuşuyoruz, hem de belediyelerin açtıkları bu kurslardan ücretsiz bir şekilde yararlanıyor ve oldukça nitelikli eğitimler alabiliyoruz.

Çankaya Belediyesi de, Çankaya Evleri kursiyerlerine sadece eğitimlere ulaşmalarına imkan sağlamakla yetinmeyip, bir de kurslar süresince yaptıkları işleri gösterebilmeleri için kursiyerlere festival niteliğinde sergiler açmaya hazırlanıyor. 

6-13 Haziran arasında, Çiğdem, Yüzüncü Yıl, Ayrancı, Emek, Esat, Beysukent, Dikmen, Sokullu, Maltepe ve Yıldız’da  açılacak olan Çankaya Evleri Yıl Sonu Sergilerinin tam bir festival havasında gerçekleşmesi planlanıyor.

Resimden rölyefe, takı tasarımından seramiğe, örgüden dekoratif ev aksesuarlarına kadar yaklaşık 100 branşta ürünler sergilenirken, bir yandan da mini konserler, atölyeler ve etkinlikler de düzenlenecek bu tarihler arasında. 

Gerçekleşecek sergilere ve etkinliklere tüm Çankayalıları davet eden Çankaya Belediye Başkan Alper Taşdelen,  Çankayalıların ikinci evi olarak tanımladığı Çankaya Evleri’nin sayılarını 2023'te artıracaklarının müjdesini veriyor ve Çankaya Evleri’nde vatandaşların sosyalleşmesinden ve vakitlerini iyi bir şekilde değerlendirmelerinden ötürü ne kadar mutlu olduklarını da dile getiriyor.

6-13 Haziran arasında gerçekleşecek olan sergi programını hemen aşağıya bırakırken, katılma imkanı olanlara da şimdiden iyi eğlenceler diliyorum. 

06 Haziran 2023 Salı / Saat: 13.00
Yer: Hasan Ali Yücel Çankaya Evi-Can Yücel Parkı İçi 
Yüzüncüyıl ve Hasan Ali Yücel Çankaya Evi 

7 Haziran 2023 Çarşamba / Saat: 11.00
Yer: Ayrancı Bahar Evi  
Ayrancı Çankaya Evi 

Saat:13.00
Yer: Emek Pazar Yeri  
Emek Çankaya Evi 

8 Haziran 2023 Perşembe/ Saat: 13.00
Yer: Esat Pazar Yeri 
Bademlidere, Bayraktar, Esat, Umut ve Mimar Sinan Çankaya Evi 

9 Haziran 2023 Cuma / Saat: 13.00
Yer: Muharrem Dalkılıç Parkı 
Beysukent, Bilkent, Çayyolu, Mutlukent,  Ümitköy, Türkan Saylan ve Türkkonut Çankaya Evi  

10 Haziran 2023 Cumartesi/ Saat: 13.00
Yer: Sokullu Ahmet Arif Parkı 
Dikmen, Sokullu, Mürsel Uluç, Nazım Hikmet Çankaya Evleri  

12 Haziran  Pazartesi / Saat: 13.00
Yer: Maltepe Çankaya Evi 
Cebeci Çankaya Evi ve Maltepe Çankaya Evi  

13 Haziran 2023 Salı / Saat: 13.00
Yer: Yıldız Hizmet Binası 
Birlik, Yıldız, Zübeyde Hanım Çankaya Evleri