İçeriğinde binlerce projenin yer aldığı Netflix, Türk yapımı içerikleri de izleyicilerine sunuyor. Platform, şartları gereği hem oyunculara hem senaristlere hem de yönetmenlere daha geniş bir alan tanıdığı için izleyiciler televizyon dizilerinin yanı sıra Netflix dizilerini ya da filmlerini tercih edebiliyor. Bugün sizlere Netflix’de yayınlanan Türk yapımı bir film önerisi yapacağım. Filmimizin adı Aşıklar Bayramı…

Geniş anlamda dram temalı diyebileceğimiz bu filmde iki başarılı aktör başrolde yer alıyor. Bunlardan biri usta oyuncu Settar Tanrıöğen diğeri ise yer aldığı projelerle ilgi toplamaya devam eden Kıvanç Tatlıtuğ. İki başarılı isim bu filmde bir baba ve oğlu canlandırıyor. 

Dizinin oyuncu kadrosunda Laçin Ceylan, Erkan Can, Burcu Cavrar, Çetin Kemal Sarıkartal, Erkan Bektaş, Uğur Uzunel de yer alıyor. 

Senaryosu Kemal Varol'un romanından Özcan Alper tarafından uyarlarken, yönetmenliğini de Özcan Alper yapıyor.
Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yayınlanan film, bazı kesimler tarafından çok beğenilirken bazı kesimler tarafından da eleştiri konusu oldu. Bana soracak olursanız ağır eleştirileri hak eden bir film olduğunu düşünmüyorum. Her insanın yaşayabileceği ailevi problemleri ele alan film özellikle baba – oğul ilişkisi kapsamında izleyicileri oturup düşünmeye teşvik edecek nitelikte. 

Avukat Yusuf (Kıvanç Tatlıtuğ) ile saz aşığı babası Heves Ali'nin ( Settar Tanrıöğen) bizlere aile ilişkilerinde iletişimin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan bu yapım 102 dakika ile izleyiciyi sıkmadan akıyor. Sizleri sıkacak tek nokta filmin az diyalogdan oluşması ve karamsar bir görüntüye sahip olması olabilir.

Çok detaya girmeden filmin konusundan bahsedecek olursam şunları söyleyebilirim:

Kemal Varol'un aynı ismi taşıyan kitabından uyarlanan  şıklar Bayramı, 25 yıl ayrı kaldıktan sonra yolları yeniden kesişen bir baba ve oğlunun hikâyesini konu ediyor. Yıllar önce yolları ayrılan Avukat Yusuf ve saz âşığı babası Heves Ali'nin yolu, 25 yılın sonunda yeniden kesişir. Çıktıkları uzun belki de son yolculukta bir araya gelen baba oğul, bu süreçte geçmişleriyle yüzleşip, gelecekleriyle ilgili olan sorunların üstesinden gelmeye çalışır.

Yolculuk boyunca izleyiciyi duygusal anların yanı sıra sinir krizine sokabilecek anlar da bekliyor. Çok kasılacaksınız diyemem ama baba – oğul arasındaki hikayeyi izlerken anlatılanın aslında ne kadar da gerçek olduğunu göreceksiniz.
Ne izlesem diyerek derin düşüncelere daldıysanız sizlere bu haftaki film önerim “Aşıklar Bayramı”