İnsanların hayatında dönüm noktaları vardır. Dikkat ederseniz noktası değil noktaları. Kimi birini ya da bir şeyi kazandığında, kimi ise birini ya da bir şeyi kaybettiğinde yaşar bu dönüm noktasını.

İnsanların hayatında dönüm noktaları vardır. Dikkat ederseniz noktası değil noktaları. Kimi birini ya da bir şeyi kazandığında, kimi ise birini ya da bir şeyi kaybettiğinde yaşar bu dönüm noktasını. Gelin bugün sizlerle dönüm noktalarımızı konuşalım. Biraz hayatımızı sorgulayalım ve hayatımızın öncesini ve sonrasını bulalım.

Hayatımızın belli dönemlerinde bizleri derinden etkileyen, düşüncelerimizin değişmesine neden olan olaylar yaşarız. Bu olaylar bizi bazen çok mutlu ederken bazen de büyük hüzünlere neden olur. Ama ne olursa olsun hayatımızda bazı şeylerin değişmesine yol açar. O yaşanılan durum bizlere farklı pencereler açar. Artık eskisi gibi düşünmeyi ya da davranmayı bırakırız. O ana kadar kafamızı kurcalayan konular artık ya daha önemsiz olur ya da daha önemli.

Şimdi oturup düşünme zamanı. Sizin dönüm noktanız nedir? Bakış açınızı, yaşam tarzınızı değiştiren, hayatınızı öncesi ve sonrası olarak ikiye bölen yaşanmışlık nedir?

Aslında bakarsanız bu sorunun cevabını bulmak o kadar da kolay değil. Belki şu ana kadar fark etmediniz belki de henüz “işte bu benim hayatımın dönüm noktası” diyebileceğiniz herhangi bir şey yaşamadınız. Ama eminim ki yıllar önce olduğunuz kişiyle aynı kişi değilsiniz. Edindiğiniz tecrübeler farklı yollara savrulmanıza sebep oldu. Peki neydi o tecrübeler? Tanıştığınız bir insan, duyduğunuz bir söz ya da okuduğunuz bir kitap… Hayatınıza değişiklik katan herhangi bir şey.

Mesela benim yıllar önce okuduğum bir kitap arkadaşlık ilişkilerimin dönüm noktası olmuştu. O kitabın kapağını tamamen kapattığım gün o ana kadar kurduğum arkadaşlıkları süzgeçten geçirmeme neden oldu. Ve doğruyu söylemek gerekirse hayatımda aldığım en önemli kararlardan biriydi.

Sevgili okurlar, bugün hayatımızı sorgulama günü ilan edelim mi? Nereden nereye geldiğimizi düşünelim mesela. Nasıl bir insanken nasıl bir insana dönüştüğümüzü konuşalım. Bu dönüşümün iyi mi yoksa kötü mü  olduğuna karar verelim. Bunu yapalım ki yaşadıklarımızı ve değişimlerimizi unutmayalım. Çünkü insan dediğimiz varlık yaşamı boyunca farklı yollardan geçer ve geçtiği her yol ona bir şeyler katar ya da ondan bir şeyler eksiltir. Önemli olan ise bizi farklı yollara iten dönüm noktalarımızı unutmadan ilerleyebilmektir.

Haydi soralım kendimize.

Benim dönüm noktam neydi?