Mayıs ayının 14’ünde yapılacak genel seçimler öncesi, seçim heyecanı ve hareketliliği toplumun her kesimini sardı. Bu kapsamda siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı başvuruları da hız kazandı.

Yakından takip ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nde de milletvekilliği aday adaylığı süreci 20 Mart 2023 pazartesi günü saat 17.00’da son bulacak ve Genel Merkez’in yetkili organları tarafından milletvekilliği aday listelerinin belirlenme süreci başlayacak. Nitekim bu listelerin  Yüksek Seçim Kurulu’na 9 Nisan 2023 tarihi saat 17.00’a kadar sunulması gerekiyor. Seçim takvimi uyarınca 9 Nisan son gün.

Yukarıda da izah ettiğim gibi, Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekilliği aday adaylığı sürecini elimden geldiğince yakından takip etmeye çalışıyorum. Bu kapsamda da CHP’nin İl İlçe Teşkilatlarının faaliyetlerini takip etmeye, CHP seçmeninin nabzını tutmaya, heyecanını gözlemlemeye çalışıyorum. 
Cep telefonuma gelen bir bilgilendirme SMS’i sonrasında, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’nın sahadaki çalışmalarını anlatan  “Çalışma Masaları Genişletilmiş Toplantısı”nı izlemek üzere, 18 Mart Cumartesi günü Yılmaz Güney Sahnesi’ne gittim.

Kapıdan girer girmez, gençlerin sayıca çoğunluğu, heyecanları ve gözlerindeki ışıltı, umut vericiydi. Tam bu esnada ise CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım’ın bulunduğu noktada çok yoğun bir kalabalık gözüme çarptı. Evet sürpriz isim kimdi dersiniz? CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Doğan Subaşı. Kendisini görür görmez ben de kalabalığa dahil oldum ve sohbetine kulak verdim. Akabinde program başladı, konuşmacılar sunumlarını yaptılar, özellikle Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım’ın konuşmasının salonda büyük bir coşku yarattığını söylemem gerekiyor.

Konuşmacılar sunumlarını bitirdikten sonra, Doğan Subaşı sahneye davet edildi, kendisinin lezzetli anlatımıyla, “Mahalle Deyip Geçme”nin yol haritasını dinledik. Bu yol haritasının, iktidara yürümenin de yol haritası olduğunu ise söylemeden geçemeyeceğim. Doğan Subaşı, “Merhaba arkadaşlar” diyerek başladığı sözlerine, “Özellikle arkadaşlar diye başlıyorum, bunun nedeni ise; partiyi ben bir arkadaşlık örgütü olarak görüyorum. Ayrıca, arkadaşlık bizim nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi, nasıl bir dünya hayal ettiğimizi çok iyi anlatan bir kavram” şeklinde sözlerine açıklık getirdi.

Bu cümleler partililere tebessüm ettirirken, söyleşinin sonunda etkisini bir çığ gibi gösterdi. Evet bir çığ, bir insan seli, Doğan arkadaş ile fotoğraf çektirmek, sohbet etmek ve “Mahalle Deyip Geçme” isimli kitabına imza almak için partili arkadaşları, Doğan Subaşı’nın yanı başındaydı. Doğan arkadaş ise hiç kimseyi kırmadan, herkesle sohbet ederek, ilgi ve sıcaklığını, tıpkı izah ettiği arkadaşlık kavramı içerisinde partililere sundu. 

Keyifli ve sürprizlerle dolu bir Cumartesi günüydü. Bu kapsamda, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.

Özellikle Doğan arkadaşa, sevgilerle…