Tüm Türkiye’nin dört gözle beklediği seçim günü geldi çattı. Yarın Türkiye, kritik bir seçime gidiyor.

Siyasi partiler mitinglerini tamamlarken, seçim günü oy kullanmadan, seçim akşamı oyların sayımını kapsayacak seçim güvenliğine kadar tüm çalışmalarını da bitirdi. Bir yandan da mitingler de tamamlanmış oldu. Yüksek Seçim Kurulu da (YSK) seçimin güvenliğine ilişkin tüm hazırlıklarında son noktayı bugün, yarın koymuş olacak. 
Şimdi söz vatandaşta. Hepimiz Pazar günü sandık başına gidip oylarımızı kullanacağız. Oy kullanmadan sonra da isteyen vatandaşlar oy kullandıkları sandıklarda, oy sayımına refakat edebilecek, gözlem yapabilecek. Aylar süren seçim hazırlıklarından sonra dediğimiz gibi şimdi söz yurttaşlarda ve vatandaş son sözü söyleyecek. 
Seçim kampanyası boyunca bazı istenmeyen olaylar olsa da seçimin güvenliğine gölge düşürecek bir olaya da rastlamadık. Dileyelim, bugün ve yarın da akıllara şüphe düşürecek olaylara şahit olmayalım. Herkesin dileği, seçmenin iradesinin tam anlamıyla sandıklara ve bunun sonucunda da milletin temsil edildiği parlamentoya yansıması yönünde olacak. 
Yine de tüm siyasi partilerden seçim gününe yönelik itidalli olmaları yönünde çağrılar da gelmeye devam ediyor. Unutmayalım her ne olursa olsun, demokratik bir şekilde oyumuzu kullanalım ve bu iradenin sandığa yansıması için çaba harcayalım. 
Son söz, ne olursa olsun demokrasi kazansın.