Geçtiğimiz ay yaşanan deprem akabinde ailelerinden, dostlarından, evlerinden, işlerinden, güçlerinden, anılarından olan birçok depremzede, bir günde tüm düzenleri yıkıldığı için yurdun çeşitli kentlerine doğru zorunlu olarak göç etmek durumunda kaldılar.

Her şeyi ardında bırakıp göçmek, gittiğin yerde tutunmak, yeniden kırılan dallarından yeşermek kolay değil fakat. Yeni bir eve yerleşmek, yeni yollardan yürümeye alışmak, yeni eş dost edinmek, yeni bir iş bulmak… Bunların hepsi, gönüllü bir hareketlilikte oldukça keyifli olabilirdi elbet ama yaşanılan kayıpların, tanık olunan acıların ardından yüksek bir motivasyonla hayata tutunmaya çalışmak, en temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve bunu sürdürebilmek için iş bulmaya çabalamak kolay değil.

“ABB Kariyer Merkezi” işte bu zor sürece destek olmak için, Ankara’ya gelen depremzede vatandaşları personel arayışında olan firmalara yönlendiriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı içerisinde hizmet veren Kariyer Merkezi’ne 603 depremzede başvuruda bulundu ve başvuruda bulunan 288 depremzede vatandaşın da işverenlerle yaptıkları görüşmeler olumlu sonuçlandı. 

Gençlik Parkı’nda bulunan Kariyer Merkezi’nin uzman personelleri, depremzede vatandaşlara, meslek edinme, kariyer planlama, CV hazırlama, iş arama kanallarının etkin kullanımı ve mülakat süreçleri ile ilgili danışmanlık hizmeti veriyorlar. Depremzede vatandaşlar, “(0312) 507 42 44” numaralı telefondan bu merkeze ulaşıp, ayrıntılı bilgi alabilirler ve hayatlarında meydana gelen bu ani değişim sürecini biraz olsun kolaylaştırabilmek adına destek alabilirler.