Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin üzerinden tam bir ay geçti. Ancak gündem çok hızlı değişiyor. Binlerce yurttaş depremlerde hayatını kaybetmemiş, insanlar sokaklarda yaşamıyormuş gibi yüzümüzü siyasete göndük. 

Tüm Türkiye birkaç gündür İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılmasıyla çalkalanıyor. Akşener, CHP'li belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapıyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu açıklıyor. İYİ parti üyeleri partiden ayrıldığını duyuruyor. Akşener'in çıkışının ardından CHP birlik olduğunu gösterdi.  İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını ifade etti. CHP birlik olurken İYİ Parti'de çatırdamalar meydana geldi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, önceki gün partisinden ayrıldığını duyurdu. Altıntaş sosyal medya hesabından, "Son siyasi gelişmeler ışığında, gördüğüm lüzum üzerine İYİ Partiden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum" açıklamasını yaptı. Altıntaş'ın paylaşımı gündem olurken Akşener, olaya müdahale etmek istedi. Akşener, istifa kararın ardından Altıntaş'la bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Altıntaş, istifasını geri çektiğini açıkladı. Yine sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altıntaş, "Değerli Genel Başkanımızla yaptığım istişare ve değerlendirme sonucu partimden istifamı geri almış bulunuyorum. Saygılarımla" ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti'de durum buyken Millet İttifakı'nın diğer isimleri ılımlı açıklamalarda bulundu. Beş partinin birçok sözcüsü Meral Akşener'in masadan ayrılmaması gerektiğini vurguladı. Bu açıklamaların arasında İmamoğlu ve Yavaş'ın tutumu da önemliydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını belirten belediye başkanları Meral Akşener'e de sert bir tutumla yaklaşmadı. 

Masa dağılıyor mu? Beş liderin ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu mu olacak? Akşener, masaya geri dönecek mi? Soruları gündemi çalkalarken İYİ Parti lideri Akşener dün kurmaylarıyla bir araya geldi. Toplantıya Yavaş ve İmamoğlu da katıldı. 

Gelişmeler bu şekildeyken Akşener'in niçin böyle bir çıkış yaptığı merak edildi. Akşener'in bu zamana kadar savunduğu liderleri bir günde yalnız bırakması çok tartışıldı. Elbette ki muhalefetin, ittifakın çatırdaması çok önemli bir olay. Uyuşmazlıklar her masada oluşabilir. Ancak burada yaşanan uyuşmazlığın kamu yararı olmadığı ortada. Yaşanan bu çatırdamaların bireysel hırslardan kaynaklı olduğu açık. Çünkü bu zamana kadar üstü kapalı da olsa Kılıçdaroğlu'nun aday olmak istediği biliniyordu. Kılıçdaroğlu bu istek yokmuş gibi davranmadı. Son anda böyle bir çıkış yapan Akşener, masanın işleyişini de aksattı. 

Yukarıda da dediğim gibi kollektif her oluşumda fikir ayrılıkları çıkabilir. Siyasette de bireysel hırslar kendini gösterebilir. Ancak memleket bu haldeyken yaşanlar anlaşılabilir değil. Daha bir ay önce 11 ilde büyük depremler meydana geldi. Binlerce insan öldü, milyonlarca insan evsiz kaldı. İnsanlar susuz bir şekilde sokaklarda. 

Dün deprem bölgelerinde olan ve depremzedelerin acılarını paylaştıklarını dile getiren siyasetçiler bugün tutarsız bir şekilde kendi hırslarına geri döndü. Akşener'in siyasi hayatına bakarsak bu davranışı beklenebilirdi ancak bu yaşananlar unutulmamalı. Çünkü bizler sadece bir oy pusulası değiliz! Bizler sadece sayı değiliz! Onlar oylarını biz ölülerimizi sayıyoruz!