Her sene İngiltere’de gerçekleştirilen Brit Ödülleri geçtiğimiz hafta sahiplerini buldu. Her ödül töreninin arkasından olduğu gibi bize de gecede ödül alanların dedikodusunu yapmak kaldı.

Geceye damgasını vuran en önemli isim İngiliz şarkıcı Raye oldu. Gerçek adı Rachel Keen olan 1997 doğumlu sanatçı aday gösterildiği 7 daldan 6’sını evine götürdü. “Yılın en iyi çıkış yapan sanatçısı”, “yılın İngiliz sanatçısı”, “en iyi R&B sanatçısı”, “yılın söz yazarı” ödüllerini alan Raye aynı zamanda “My 21st Century Blues” albümü ile “yılın İngiliz albümü” ödülünü ve “Escapism” şarkısı ile “yılın şarkısı” ödülünü aldı. Pop, R&B ve elektronik tarzlarda şarkılar yapan Raye, tek seferde en çok Brit Ödülü alan sanatçı olarak kayıtlara geçti. 

Gecede “en iyi İngiliz grubu” ödülünü 2013 yılında kurulan “Jungle” isimli elektronik müzik grubu, “en iyi uluslararası grup" ödülünü 2018 yılında kurulan “Boygenius” isimli metal/rock grubu, “en iyi alternatif rock grubu” ödülü ise 2003 yılında kurulan İngiliz metal grubu “Bring Me The Horizon” aldı (Boygenius müzik grubu 2024 Grammy Ödüllerinde de “Not Strong Enough” parçası ile “en iyi rock performansı” ödülünü almıştı).
“En iyi uluslararası şarkıcı” ödülünü 1989 doğumlu Amerikalı şarkıcı SZA (Solána Imani Rowe) aldı. R&B ve soul tarzında müzikler yapan SZA, 2024 Grammy Ödül töreninde de “Snooze” parçası ile “en iyi R&B şarkısı” ödülünü almıştı.

Geçen sene Polonya’dan Paraguay’a kadar tüm müzik listelerinde 1 numara olan “Flowers” isimli şarkısıyla Miley Cyrus “en iyi uluslararası şarkı” ödülünü ald. Pop-rock, R&B, folk-pop, country-disko gibi çeşitli türlerde müzikleri birleştiren Miley Cyrus, 2024 Grammy Ödül töreninde de “en iyi solo pop performansı” ödülüne layık görülmüştü.

Gecede “küresel ikon” ödülünü Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue aldı. Daha önce Sir Elton John, David Bowie ve Robbie Williams gibi isimlere verilen bu ödülü ilk alan kadın sanatçı 2021 yılında Taylor Swift olmuştu. "Padam Padam", "Can't Get you Out of My Head", "Come Into My World" ve "The Loco-Motion" gibi şarkılarla tanınan Kylie Minogue ise küresel ikon ödülünü alan ikinci kadın olarak tarihe geçti. 

Ayrıca gecede “en iyi pop performansı” ödülünü 1995 doğumlu İngiliz-Arnavut asıllı şarkıcı Dua Lipa; “en iyi dans performansı” ödülünü İskoç DJ, söz yazarı, besteci ve prodüktör olan Calvin Harris, “en iyi hiphop/rap/grime” ödülünü “CasisDead”, “yılın yapımcısı” ödülünü “Chase & Status” ve “yılın yükselen yıldızı” ödülünü ise “The Last Dinner Party” aldı.
Keyifli haftalar…