Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına hazırlanan öğrencilerin stresi, sınav günleri yaklaştıkça artıyor. Sınav deneyimi olmayan öğrenciler için stres daha da büyüyebiliyor ne ile karşılaşacaklarını bilmediklerinden.

Yenimahalle Belediyesi de sınava hazırlanan öğrencilerle birlikte, sınav takviminde geri sayıma başladı ve öğrencilere destek sağlayabilme ve streslerini azaltabilme amacıyla açtığı Destek Eğitim Merkezleri’nde 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan YKS sınavına hazırlık olması açısından yaklaşık 400 öğrenciye gerçek sınav deneyimi yaşattı. 

Gerçek sınava birebir uygun şekilde hazırlanan sınav için öğrenciler sınav saatinden yaklaşık 1 saat önce gelip, sınav giriş belgeleri ve kimliklerinin kontrolünü yaptırarak deneme sınavlarına başlayabildiler. 

Bize stres veren her başlıkta deneyim kazanmamız, stresi yönetmemize yardımcı oluyor. Bu gerçeği gören ve ona göre çözümler üreten yerel yönetimlerin, hayatları için oldukça büyük bir adım atmalarını sağlayacak olan öğrencilere, YKS sınavı öncesi uzattıkları el oldukça kıymetli. 

Yenimahalle Belediyesi Destek Eğitim Merkezleri de açıldığı günden bu yana binlerce gencin sınavlarına hazırlanmasında onlara destek olarak, sınavlarda başarı oranının artmasına katkı sağlıyor. 

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçenin dört bir yanında hizmete açılan Destek Eğitim Merkezleri; Demetevler (Ortaokul), Karşıyaka (Ortaokul ve Lise), Ragıp Tüzün (Lise), Batıkent Meydan (Ortaokul) ve Şentepe (Ortaokul) olmak üzere 6 ayrı noktada öğrencilere eğitim desteği sunuyor. Yeni eğitim öğretim döneminde de Yenimahalle Belediyesi Destek Eğitim Merkezleri’nden eğitim yardımı almak isteyen gençler, ortaokul için 332 12 14 ve lise için 335 94 90 numaralı telefonlara ulaşarak bilgi alabilirler.

Gençlere ve onların geleceğine yatırım yapan tüm belediyeleri kutluyor, bu doğrultudaki projelerinin artarak devam etmesini diliyorum.