Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Kültür Elçileri Programının dokuzuncusu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ve Tohumluk Vakfı iş birliğiyle düzenlendi.

Ankara Miras Kültür Elçileri Programı’nın dokuzuncusunda, çocuklara “Kültür Elçisi” sertifikası verildi. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e Başkentliye Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak için eğitim ve gezi programları düzenlemeye de devam ediyor. Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak için oldukça faydalı olan geziye, Aktepe Çocuk Kulübü’nden öğrenciler katıldı.  Program kapsamında öğrencilerin gezisine eşlik eden Mimar Faruk Soydemir, öğrencileri Ankara Kalesi, Arslanhane Camisi gibi Başkentin tarihi alanlarınında gezdirirken arkeolojik, mimari ve coğrafi konular hakkında da bilgilendirildi. Mimar Faruk Soydemir,  “Çocuklarımıza Ankara’nın kültürel miraslarını anlatıyoruz. Geziye Ankara Kalesi’nin önünden başlıyoruz sırasıyla Arslanhane Cami ve Augustus Tapınağı’na, Jülyen Anıtı’na, Cumhuriyet Dönemi yapılarından İş Bankası Eski Genel Müdürlük Binası ve Sümerbank Binasından
sonra 1. ve 2. Meclis’e gittikten sonra Ankara Palas’ta gezimizi tamamlıyoruz. Gezimize katılan çocuklarımıza Ankara Çocuk Meclisi’nde kültür elçisi sertifikası veriyoruz’’ diyerek düzenlenen Ankara Miras Kültür Elçileri Programı hakkında detaylı bilgi verdi. Geziye katılan öğrenciler de programdan oldukça keyif aldıklarını şu sözlerle dile getirdiler:

Eren Gürel: “Gezdiğimiz yerler çok güzeldi. Camileri gezme fırsatı bulduk çok eğlendik.”

Zeynep Gökten: “Gezi çok güzel geçti, faydalı bilgiler edindim. Ankara Kalesi’ndeki yerler olsun, hanlar olsun, Şimdi Agustus Tapınağı’na geldik burası da çok güzeldi. Yani keyifli bir gezi oldu. Mimar Bey’e de çok teşekkür ederim.”

Emir Berat Kurt : “Gezi çok güzeldi tarihi eserleri gördük.’’

Neriman Evra Demir: “9 yaşındayım gezide çok eğlendim bugün Ankara Kalesi’ni ve civarındaki evleri gezdik.”

Zeynep Ece Ayben: “Gezide Ankara Kalesi’nin ve yakınındaki evleri, tarihi eserleri, hanları gezdik.

Gezide güzel ve eğlenceli geçti.” Zeynep Öz: “Necip Fazıl İlkokuluna gidiyorum gezi benim için çok eğlenceli geçti birçok şey öğrendim.”