Kendi ayakları üzerinde durmak, ekonomik özgürlüğü olsun isteyen ve bunu girişimcilik yoluyla yapmak isteyen kadınlara sonuna kadar destek verilmeli.

Hem kendilerini iyi hissetmek için hem ekonomik anlamda refah seviyelerini yükseltmek isteyen kadınlar için çeşitli iş kolları bulunmaktadır. Bu iş kollarından son zamanlarda en çok tercih edilenlerden biri de girişimcilik alanıdır. Bu kapsamda kadınlar diledikleri alanda kendi projeleri ile girişimci olabilmektedir. Mesela el işi işlemeleri yaparak evden bunları satışa sunmak bir girişimcilik örneğidir.

Her girişim, aslında yeni bir fikrin bir iş fikri haline getirilmesi ile hayata getirilmektedir. Geçmişte de, günümüzde de ve gelecekte de girişimcilik için önemli faktörlerden biri olan iş fikri, bir girişimin temelini oluşturan unsurlardandır.  Bu doğrultuda baktığımızda girişimci olmak isteyen kadınları ilk olarak bir fikir üretmeli ve bu doğrultuda yol planlarını çizmelidir. Peki neler olabilir bu fikirler?

İçinde girişimci ruhu olan, bu alana adım atmak isteyen sevgili okurlar, fikirlere karar vermeden önce iç dünyanızda ne yapabileceğinize bazı sorularlar karar verebilirsiniz. Örneğin; "İşletmeden ne elde etmek istiyorsunuz, başlamak için hedefiniz nedir, ne yapmakta iyisin, ne yapmayı öğrenmek istersin" soruları sizlere yardımcı olacaktır. Bu sorulardan yola çıkarak başarılı olacağınız alana karar verebilirsiniz. Sonuç olarak fikriniz hazır ve geriye sadece işe koyulmak kalacaktır.
Peki örnek olarak neler yapılabilir?

Özellikle de evden çalışmak isteyen girşimci kadınlar rahatlıkla evden üretim yaparak gelir elde edebilirler. Mesela ev yapımı yemekler yapılarak satışa sunulabilir. Özellikle de internet çağı olan bu dönemde satışlar internet üzerinden kısa süre içinde ivme kazanabilir. 

Yine evden çalışmak isteyen ve edebiyatla, yazıyla arası iyi olan kadınlar içerik üreticisi olabilir. Kendi blog sayfalarını açarak orada kendi dünyalarını kurarak binlerce kitleye ulaşabilir. Hem ilgi alanıyla ilgilenmiş olur hem de bir noktadan sonra para kazanmaya başlayabilir. Lakin bu iş biraz zaman istemektedir. Aceleci olmadan sabırla beklemelisiniz.

Günümüz dünyası dijitaldir. İnternet daha hızlı hale getirir ve çeşitli bir iş yeri yaratır. Böylece kadınlar kolayca girişimci olarak kariyerlerine başlayabilirler. İş kurmak, kadınların toplumdaki güçlenmelerini artıracaktır. Yukarıda bahsettiklerim yalnızca birkaç tane örnek. Yapılabilecek onlarca iş alanı bulunmaktadır.
Son olarak bir örnekle yazımı tamamlamak istiyorum. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra deprem bölgesindeki kadınlar daha sağlam durabilmek için sosyal medya üzerinden bir girişimcilik adımı attılar. Kendi yaptıkları el sanatlarını satışa sunan kadınlar, patikten life, dantel işlemelerden bebek yeleğine kadar birbirinden farklı eşyayı satışa sunuyorlar. "elbistan_kadın_dayanismasi" sayfasıyla el emeklerini satan kadın girişimcilerimize de destek vermeliyiz.