Bu yılın bitmesine az bir zaman kalmışken yerel seçimler için de geri sayıma girdiğimizi söyleyebiliriz. Tam tarih belli olmamakla birlikte 2024 yılının ilk çeyreğinde yerel seçimler olacak gibi gözüküyor. Hal böyle olunca yerel seçimlerde boy gösterecek aday adayları da isimlerini duyurmaya başladı.

Ben de birçok vatandaş gibi aday adayları ile ilgili süreci yakından takip ediyorum. İsmini görünce çok mutlu olduğum isimler olduğu gibi, acaba bu isim de kimmiş diye hummalı bir araştırmaya girdiğim de oluyor.

Şimdi ise sizlere ismini aday olarak görünce beni mutlu edecek birinden bahsedeceğim. Meslek büyüğüm, saygıdeğer abim Atakan Çelik.

Gazeteci ve parlamento muhabiri olan meslek büyüğüm Atakan Çelik’in, Sakarya’nın ilçesi Serdivan Belediye Başkan aday adayı olması yönünde yoğun bir talep var. (2018’de de aday adayı olmuştu.) Böyle bir düşüncesine faaliyete dökerse hem kendisi hem de Serdivan halkı adına çok mutlu olacağım. Umarım aday olarak da yarışır ve seçilerek görevini layıkıyla yerine getirir.

Müsaadenizle biraz da kendisinden bahsetmek istiyorum. Çünkü kendisini tanıyanlar olduğu gibi tanımayanlar da vardır. Adaylık süreci kesinleştiğinde kendisini tanımayanlar bir fikir sahibi olabilir.

atakan çelik

Kendisi için meslek büyüğüm olduğunu söylemiştim. Yanına ise şunları eklemek isterim: Atakan Çelik başarılarıyla hayatından yaşam öyküsü olarak bahsettirmesini bilen bir gazetecidir. Bunun yanı sıra vefalıdır, saygılıdır, nezaketlidir ve her şeyden önemlisi alçak gönüllüdür.

Saygıdeğer Çelik, yaptığı işlerle kısa sürede Ankara’da bilinen iyi bir gazeteci olmuştur. Önce AA’nın Sakarya Bölge Müdürü sonra da Balkanlar Bölge Müdürlüğündeki görevine başladı. Bu görevlerinde o kadar güzel işlere imza attı ki herkes tarafından takdir edildi. Hala Çelik’in efsane bölge müdürlükleri meslektaşları arasında konuşulur.

15 Temmuz’da Meclise gelerek burada ilk haberi geçtiğinden dolayı TBMM başta olmak üzere birçok kurum tarafından ödüllendirildi. Lakin en başarılı işlerinden biri ise Mültecilerin zor yaşam koşullarını anlattığı Pakistan’daki “Misal Yetimhanesi” haberi ile Londra’da Uluslararası Merhamet Ödülü’ne layık görülmesiydi.

Yerel seçimlere az bir zaman kala Türkiye için de yeni bir süreç başlıyor. Umarım bu yeni süreçte liyakat, ehliyet ve sadakat sahibi Atakan Çelik’e de bir şans verilir. Çünkü Türkiye’nin nabzını tutan bir parlamento muhabirinin Serdivan gibi önemli bir ilçede de iyi işler çıkaracağına ilişkin asla tereddüttüm yok. İnanıyorum ki bu yarışı layıkıyla göğüsleyecektir…