Sanat ile iç içe geçen eğitim, toplumların biçimlenmesi, şekillenmesi ve de gelişmesi açısından oldukça etkilidir. Muammer Sun, Türkiye’nin Kültür, Müzik, Tiyatro Sorunları kitabında, “Bir toplum, ekonomi ve kültür alanlarında yarattığı, kendi yaşayışına kattığı, çağına uygun değerlerle varlığını sürdürebilir. Kültür alanının bir dalı da müziktir” der. 


Çankaya Belediyesi de sanata verdiği değerden hareketle, sanat eğitimi almak isteyen herkese el uzatarak, başta gençler olmak üzere her yaştan vatandaşın müzik eğitimi yolculuklarına eşlik ediyor. 


Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi’nde sadece enstrüman eğitimi verilmiyor, bir yandan da konservatuvar ve müzik okullarına hazırlık için çalışmalar yapılıyor. 


Atölyede gitar, çello, keman, bağlama, flüt, bateri, perküsyon, şan ve solfej eğitimleri verilmekle kalmıyor, bu eğitimlere ek olarak Çocuk ve Gençlik Korosu için yeteneği ve isteği olan çocuklarla müzikal çalışmalar da yapılıyor.


8 yaştan itibaren çocuklar için, gençler içinse 17 yaş ve üzerine eğitimler veren Atölye ile ilgili daha detaylı bilgi için (0312) 229 67 52 numaralı iletişim kanalını buraya bırakıyorum ve sözlerimi, orkestra şefi Charles Munch’un müzik ile ilgili sözleriyle bitiriyorum:


“Müzik, sözle anlatılmayanı anlama sanatıdır. Sözcüklerin anlatabildiği, zekanın kavrayabildiği şeylerin çok ötelerine gidebilir. Müziğin alanı, belirsizliğin, elle tutulmayanın, düşlerin alanıdır. İnsanların bu dili konuşabilmelerini, Tanrının bizlere verdiği en büyük zenginliklerden görürüm.”


Sevgiyle ve her daim sanatla…