Mart ayı ile beraber bahar aylarına giriş yaptık. Havaların ısınması ve evlerden daha çok çıkıp, daha çok etkinliğe katılma isteği de paralel gidiyor. E ekonomik koşullar da ortada, her an her istenilen etkinliğe, sergiye katılabilmek için ciddi bir bütçe ayarlaması yapmak durumunda kalıyor vatandaş. 

Yerel yönetimler sanatla sanat severleri buluşturma noktasında etkili bir role sahip. Sanatçılara eserlerini sergilemeleri için alan tanıyan belediyeler, sanatseverleri de ücretsiz bir şekilde sanatçılar ve onların eserleriyle buluşturuyor. 

Çankaya Belediyesi de Mart ayında yine Çankaya’yı kültür ve sanatın merkezi yapıyor. Çankaya Belediyesi’nin Kültür Merkezleri bu ay 15 sergi, 3 tiyatro, 4 panel, 3 konser, 3 film gösterimi, söyleşi, halk şöleni ve şiir dinletisine ev sahipliği yapacak. 

1 Mart’ta Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Dil Derneği’nin düzenlediği “Kadınlar ve Devrim Yasaları” söyleşisi gerçekleşecek. 

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi mart ayında 13 sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Mimar Sinan Üniversitesi ve Güzel Sanatlar Akademisi Mezunları Derneği Ankara Şubesi “Karma Plastik Sanatlar Sergisi”ni 1-12 Mart aralığında Ankaralılarla buluşturacak. Varol Uzlu’nun “Yağmur Kadınları” sergisi de 2-12 Mart aralığında DTÇSM’nde sergilenecek. 

Didem Özyürek, Özden Bilgen, Zehra Pamuk, Emel Tarhan Ayşe Yazıcı Kaya, Şebnem Efe, Funda Topallar'ın yer aldığı "VI. Karma Resim Sergisi" de 2-10 Mart tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Ankara Tabip Odası'nın tıp öğrencileri yararına düzenlediği fotoğraf, resim, heykel ve seramik eserlerin yer aldığı "Hekimlerin Sergisi" de 14-22 Mart tarihleri arasında, "Uluslararası Lions Federasyonu Karma Resim Sergisi" ise 16-23 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
  
Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde de, 16-24 Mart tarihleri arasında Nihal Sandıkcı'nın "Temas" sergisi ziyaret edilebilecek.

Fikret Oytam Sanat Merkezi’nde de 7 Mart-7 Nisan tarihleri aralığında Nihal Martlı'nın "Her Şey Yolunda" sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Mart ayında Çankaya’da gerçekleşecek etkinliklerin tamamına, belediyenin internet sayfasını ziyaret edip ulaşabilirsiniz.

Sanat dolu bir ay dileğiyle, sevgiyle…