Üniversite sınav sonuçları akabinde, merkezi yerleştirme ile seçtiği bölümlere yerleşemeyenler için ikinci bir fırsat olan ek tercihler yakında başlayacak. Boş kalan kontenjanlara göre adaylar yeniden YKS tercihlerini yapacaklar.

İstediği bölümlere yerleşenleri tebrik ederek başlayalım bugünün yazısına, sonrasında ise üniversiteye bu yıl almış olduğu puanla yerleşebilmelerini için ikinci bir şansı değerlendirecek olanlara mini bir kılavuz niteliğinde öneriler bırakalım istiyorum. 

Öncelikle belirtmeliyim ki, ek yerleştirme tercihleri için ön koşul, sınav sonrası merkezi yerleştirme tercihleri olan ilk tercihleri yapmış olmak değil. Daha önce merkezi yerleştirme seçimlerini değerlendirmemiş olan öğrenciler de ek yerleştirmede tercih yapabilirler. 

Bir önceki tercihlerde olduğu gibi, ek yerleştirmede de 24 tercih hakkı sunulmakta öğrencilere.

Bir önceki yapılan tercihlerden farklı olarak, puanınızdan daha yüksek olan yerleri ek kontenjanlarda tercih edemeyeceksiniz. Almış olduğunuz puana eşit veya puanınızdan daha düşük olan boş kalan yerleri tercih edebilirsiniz. 

Fakat en küçük yerleştirme puanı yazmayan bölümleri yukarıda bahsettiğimiz puan barajı olmaksızın isteyen herkes tercih edebilecek. 

Bir önceki tercihlerinize istinaden, eğer bir bölüme yerleştirilmiş ve fakat kayıt yaptırmamışsanız, ek yerleştirmede yeni bir tercih şansına sahip değilsiniz. 

Her ne kadar 24 tercih hakkınız olsa da, sırf tercihleri doldurmak veya herhangi bir bölümde okumak adına istemediğiniz bölümleri yazmamanızı, istediğiniz ve kişiliğinize, hayallerinize uygun olan bölümlerde lisans sahibi olabilmek adına bir yıl daha çalışıp tekrar sınava girmenizi öneririm. 

Şimdiden herkese başarılar ve bol şans diliyorum.