Geçtiğimiz Haziran ayının 17 ve 18’inde gerçekleşen üniversiteye giriş sınavlarının akabinde, öğrenciler geleceğe dair planlar yapmaya başladı.

Hangi bölümde okusam, puanım yetecek mi, dersleri sevecek miyim, başarıyla mezun olur muyum, mezun olduğumda hızlıca iyi bir iş bulur muyum, iş buldum diyelim, rahat geçirebilir miyim gibi sorular daha şimdiden bütün bu adımların en başında hemen hemen bütün öğrencilerin akıllarında. 

Bu kadar cevaplanması gereken soru olunca, işin içerisinden çıkabilmek için bazen size doğru bir elin uzanması gerekir, gidebileceğiniz yönleri, atacağınız adımların artılarını eksilerini beraberce münazara etmeniz gerekir.

Çankaya Belediyesi de her yıl olduğu gibi, bu yıl da danışmak isteyen tüm öğrencilere elini uzatıyor, hafta içi her gün Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, üniversite tercihi yapacaklara danışmanlık desteği veriyor. 

Öğrenciler, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde, tercih dönemi süresince 458 89 00/ 1841 (dahili) numarasından randevularını alarak, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, uzman rehber öğretmenler tarafından verilecek olan danışmanlık hizmetinden yararlanabilecekler.

Özellikle eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan, kendi imkanlarıyla hazırlanan ve böylesi önemli bir adımda bir rehbere ihtiyaç duyan gençlere, her yıl ücretsiz bir şekilde bu dayanışmayı sağlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i kutluyor, üniversite tercihini yapacak olan tüm gençlere de başarılar diliyorum.