Yaşadığımız semtlerde zaman zaman belli sıkıntılarla da karşılaşabiliyoruz. Kimi zaman ulaşımla ilgili, kimi zaman kirlilik, kimi zaman yol ile ilgili… Bu problemlerimizin de çözülmesi ve huzur içinde semtimizde yaşamaya devam etmek için de, sorunlarımızı bulunduğumuzu ilçenin belediyelerine, zabıtalarına, muhtarlıklara iletiyoruz.

Çankaya Belediyesi de, 123 mahallesiyle Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri ve hiçbir vatandaş sıkıntılarla baş başa kalmasın, aksine problemlerine çözüm bulsunlar diye çalışıyor. 

123 mahallede vatandaşların taleplerini koordineli bir şekilde yerine getiren Çankaya Belediyesi, halkın ortak kullanım alanlarında da bakım, onarım ve yenileme çalışmaları da yapıyor. Sezon boyunca 110 bin ton asfalt, 46 bin metrekare kaldırım ve 8 bin metrekare merdiven yaparak, ilçe sakinlerinin daha konforlu olmaları için çalışmalarını sürdürdü. 

Bunların yanısıra, 2023 yılının son 6 aylık kısmında da, 87 muhtarlık binası, 80 okul tadilatı, 7 camii tadilatı, 5 Aile Sağlığı Merkezi ve bir taksi durağınının da tadilatlarını gerçekleştirdi Çankaya Belediyesi. 

Ortak kullanım alanlarının vatandaşların sağlıklı iletişimi için ne denli önemli olduğu aşikar. İlçedeki tüm semtlerde yaşayan sakinlerin ortak kullanım alanları için taleplerini ilçe belediyelerine iletip, bu taleplerin yerine getirilmesi için çabalanıldığını bilmek kıymetli.

Kentimizi daha güzel, daha konforlu, daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak için vatandaş ve yerel yönetimlerin işbirliğinin sağlıklı bir zeminde, doğru talepler ve hızlı cevaplarla yürütülmesi dileğiyle.