Erol Pehlivan hocanın soyadı her ne kadar Pehlivan’sa da branşı basketboldur. Galatasaray, PTT, Yenişehir Hortaş, Adana Güney Sanayi, Kayseri Emniyet Spor, Yıldırım sporda ter dökmüş, hocalıkta karar kılmıştır.

Salim Taşçı

Çocuklara yönelik hoca olmak, sağlam karekterli ve babacanlığı gerektirir. Bir hoca çocuklara ders, spor öğretiyorsa, en az bir pedagog, psikolog bilgilerine hâkim olmayı taşımalıdır… Büyük yaştakileri eğitmek bir yerde kolaydır da ağzı süt kokan bebeleri eğitmek her baba yiğidin karı değildir. İşin maddi boyutunu hiç düşünmeden Ankara Güneş Spor Akademisini kurarak, amacının Türkiye’ye yeni değerler kazandırmak olduğunu şiar edinmiş, bir hocayla karşılaştık. Biz ona “Çocuk sporculara adanan bir ömür” dersek hiçde abartmamış oluruz.

Bin bir emekle yetiştirilen yavruları alarak, Basketbol dünyasına kazandırmak için emek veren Erol Pehlivan Hoca, Ankara Atatürk Lisesinden mezun olduktan sonra, yüksek tahsilini Gazi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Atatürk’ün söyleminde ki “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.

Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim. Bütün millet ve memleket evlatlarını sportmen yapabilmek için sarfedilen çalışmanın ehemmiyet ve kutsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir.” sözlerini düstur edinmiş bir sporcu profili çizer Erol Pehlivan Hoca.