Çankaya Şubat ayını kültür sanat merkezlerinde sanatla karşılayacaklar. Bu ay da çok sayıda sergilere, tiyatrolara, panellere, konserlere, belgesel gösterimlerine ev sahipliği yapacak olan Çankaya, Ankaralı sanat severleri dolu bir takvim ile karşılamaya hazırlandı. 

Şubat başı itibariyle Fikret Oytam Sanat Merkezi’nde, Gökçen Ataman Tanyer’in  “Güzel Ankara” sergisi sanat severlerle buluştu. Sergiye gelenler, Ankara’nın Başkent ilan edilişinden bu yana dönüşümünün mimari açıdan incelenmesini, Doruk Erdal’ın kaleme aldığı metinler eşliğinde gezecekler. Ankara’nın mimari ve kültürel evrimini ortaya koyan sergi, Mart başına kadar devam edecek.   

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde ise 27 Şubat’a kadar Şinasi Bozatlı’nın “Anlar ve Anılar” sergisi sanat severleri ağırlayacak. Sergi, savaşlar, salgın hastalıklar ve depremle geçen yüzyılda, geleceğe sarılmayı ümit eden insanca ve umut dolu duyguları anlatıyor.  
 
Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, Ahmet Umur Deniz’in “Yurtsuz Bedenler” sergisi 9 Şubat itibariyle ziyaretçilerle buluşacak. Semra Sancak küratörlüğünde hazırlanan bu sergi, Şeyh Bedreddin İsyanı’ndan Gezi Direnişi’ne, rant kültürüne karşı direnen ‘Nöbetçi’lerden, topraklarını terk etmek zorunda bırakılmış ‘Mülteciler’e kadar, toplumsal tarihin yol haritası sanat tarihi üzerinden aktarılıyor. Sanat severler bu sergiyi, 29 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecekler.

Doğan Taşdelen Çağdaş sanatlar Merkezi aynı zamanda 14 Şubat tarihinde Dünya Öykü günü etkinliğine de ev sahipliği yapacak. Tiyatro oyunu, bildiri, öykü okumaları ve türkü dinletisinin yer aldığı etkinlik ücretsiz olarak gerçekleşecek. 

Sanat severleri 14 Şubat tarihindeyse, Yılmaz Güney Sahnesi’nde Sedef Şahin ve Hakan Bilgin’in oynadığı, yönetmenliğini Emre Kınay’ın yaptığı “Dönme Dolap” oyunu karşılıyor olacak. 

Arp sanatçısı Çağatay Akyol ve neyzen Bilgin Canaz’ın yer aldığı “Arp’ın Nefesi” konseri ise, 15 Şubat’ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde dinleyicilerle buluşacak.

Aynı tarihte piyanist Günay Tuzkaya, kemanist Ebru Karaağaç ve çellist Kerem Aykal da, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, “Romantizmin Işığında Kış” temalı bir konser verecekler.
 
Senaryosunu yazar Asuman Susam’ın kaleme aldığı, Sefa Sarı’nın da yönetmenliğini yaptığı, Gülten Akın’ın hayatını anlatan biyografik eser “Gülten” belgeselinin gösterimi ise 16 Şubat tarihinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz gerçekleşecek. 

Ankaralıların sanat dolu bir şubat geçirmesi dileğiyle…