Başkent birçok anlamda değişim ve dönüşüm içerisinde. Başkentin çehresine getirilen yeni düzenlemeler daha modern bir şehir görüntüsü kazanmasını sağlıyor. Başkente yaraşır bir görünüm elde etmek için de gözlemlediğim kadarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi bütün şartları zorluyor.

Ankaralı olarak Sakarya Caddesi’ndeki çiçeklerin son durumundan bahsetmek istiyorum. Daha önce derme çatma, naylonlarla kapatılmış bir alanda çiçeklerini satarak ekmek parası kazanan esnafa daha modern ve daha konforlu alanlar kazandırıldı. Yani Kızılay’ın simgelerinden biri olan Sakarya Caddesi Çiçek Satış Alanlarının Yenileme Projesi tamamlandı. Sakarya Caddesi’ne daha önce bir kez dahi gitmiş olanlar son halini görünce ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır. Proje kapsamında da toplamda 200 metrekarelik alanda bir lostra, bir büfe ve 14 adet çiçekçi dükkânı caddenin dokusuna uygun bir şekilde yenilenerek esnafa teslim edildi.

2022 yılının haziran ayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yenilenecek alanının tanıtımını yapmıştı. Projenin bitmesi ile de baştan aşağıya yenilenen Sakarya Çiçekçiler Çarşısı’nda esnaflar yeni dükkânlarına yerleşti.

Çiçek satışına ve üretimine uygun şekilde dizayn edilen dükkânların tavanında da sera etkisi oluşturacak bir çalışma yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işlerine devam edebilmeleri amacıyla kurulan geçici çadır satış alanından tamamlanan dükkânlara yerleşmeye başlayan esnaf, rengârenk çiçeklerin satışına başladı.

Uzun yıllar fiziki koşulların uygun olmadığı bir ortamda hizmet vermeye çalışan çiçekçi esnafı, daha modern ve konforlu hâle getirilen dükkânlarında binlerce rengârenk çiçeği Başkentlilerle buluşturmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.

Kısa sürede tamamlanan dükkânlarında iş başı yapan esnaf ABB’ye şu sözlerle teşekkür ediyor:

Metin Acar: “Uzun yıllardır çiçekçilik yapıyorum.  Eskiden yıkık dökük olan dükkânlarımızı ABB yenileyerek çok güzel bir dükkâna dönüştürdü. Müşterilerimiz içeriye girince çiçekçi dükkânına girdiklerini hissediyorlar artık.  Daha aydınlık, daha ferah bir dükkânımız olduğu için artık müşterilerimiz de daha yoğun ilgi gösteriyor. Çiçeklerimizi daha rahat satıyoruz. Mansur Yavaş hiç güvenimizi kırmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.”

Gülcan Toprakçıoğlu: “Daha önce demir barakalardaydık. Artık Ankara’ya yakışır bir hâle geldik. Başkanımıza teşekkür ediyoruz.”

Eda Seçilmiş: “Daha öncesinde burası harabe, çöplük gibiydi. Dükkânımızın içi, dışı ve yerleri çok güzel oldu. Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz.”

Özetle esnaf mutlu, Başkentliler mutlu. Daha modern bir Başkent için umarım çalışmalar hız kesmeden devam edecektir.