Üniversite sınav tarihleri yaklaştı. Sınav tarihi yaklaştıkça da öğrencilerin stresi artmaya başladı.

Bu sene Şubat ayında yaşanan deprem akabinde, yapılan yeni düzenleme ile de sınav müfredatında değişiklikler yaşandı.


Yaşanan değişikliklere uyum sağlamak, çalışma programlarını yeniden düzenlemek için yeni bir planlama yapmak durumunda kalan öğrenciler, bu düzenleme için çalışma takvimlerinde vakit de kaybettiler. Sınava az bir süre kala da net hesaplamaları yapmaya başlayan öğrencilerin akıllarında haliyle bir sürü soru oluştu.


Sınava 40 gün kala Çankaya Belediyesi de, üniversite sınavına girecek gençlerle, Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Sınava 40 Gün Kala Net Artırmak İçin Neler Yapabiliriz?” söyleşisini düzenledi.


Çankaya Belediyesi’nin öğrencilerin sınava hazırlık aşamasında  hep yanında olan Destek Eğitim Merkezi’nin düzenlediği ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye, çok sayıda üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenci katıldı. 


“TYT ve AYT Deneme Teknikleri”, “Deneme Analizi Nasıl Olmalı?”, “Orta Öğretim Başarı Puanı”, “YKS’ye 40 Gün Kala Neler Yapılabilir?” gibi konuların anlatıldığı söyleşide, öğrenciler akıllarındaki tüm soruları eğitim koçu Fatih Akyol’a yönelterek, yanıtlarını bulma imkanı yakaladılar.


Çankaya Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği amacıyla sürdürdüğü dersleri tamamlayıcı eğitim, LGS ve YKS için destek kursları ve Destek Eğitim Merkezi’yle sınavlara hazırlanan öğrencilere sunmuş olduğu rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini destekliyor, tüm yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde bu imkan ve olanaklardan yararlanamayan çok daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmalarını diliyorum.