Başkent ulaşım konusunda çok yol kat eden bir şehir fakat Avrupa başkentlerini düşününce çok çok gerisinde.

Çünkü modern şehir olmanın gerektirdiği bazı şeyler vardır, bence bunlardan ilki ulaşım konusunda herkesin ulaşabileceği bir alan yaratmaktır. Bunda da raylı sistem büyük önem taşımaktadır. Türkiye’nin hiçbir şehri henüz bunu sağlayamamıştır ama bir yandan da bunu sağlamak için atılımları devam etmektedir. 

Ankara metrosunu ele alacak olursak, 1996'da açılan ilk hatla birlikte Ankara metrosu, İstanbul'dan sonra Türkiye'de açılan ikinci metro sistemi olmuştur. Hem toplam ağ uzunluğu olarak hem de yıllık yolcu sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük ikinci metro sistemidir. İlk olarak 30 Ağustos 1996 tarihinde Ankaray (A1 (AŞTİ - Dikimevi) Hafif Raylı Sistemi) faaliyete geçmiştir. 28 Aralık 1997 tarihinde M1 (Kızılay - Batıkent) Metro Hattı, 12 Şubat 2014 tarihinde M3 (Batıkent - OSB-Törekent) Metro Hattı, 13 Mart 2014 tarihinde M2 (Kızılay - Koru) Metro Hattı, 5 Ocak 2017 tarihinde ise M4 (Atatürk Kültür Merkezi - Şehitler) Metro Hattı ve 12 Nisan 2023'te ise M4 (Atatürk Kültür Merkezi - Kızılay) Metro Hattı hizmete açılmıştır. Sistemde toplam 57 istasyon bulunmaktadır. Ankaray (A1) hattı 8,5 km, M1 hattı 14,6 km, M2 hattı 16,5 km, M3 hattı 15,3 km, M4 hattı ise 12,5 km uzunluğundadır. Ankaray (A1 (AŞTİ - Söğütözü)) uzatması inşa hâlindedir.

Tüm bunlara ek olarak Mansur Yavaş’ın göreve geldiği günden bu yana hazırlıkları devam eden Dikimevi-Metro Metro Projesi’ni söyleyebiliriz. Geçtiğimiz gün metronun maliyetini karşılayacak finansmana ilişkin imzalar atıldı. Bir Ankaralı olarak çok mutlu oldum ve Mamak’ın nüfus yoğunluğunu aşağı yukarı biliyorum. Oradaki yoğunluğu kaldırabilecek ulaşım aracı ise metro olacaktır. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, metro projesine ilişkin duyurusun, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte 12 yılın ardından metro projesinin startını verdi. Dikimevi-Mamak Metrosu için EBRD ve AFD ile 4 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli, 250 milyon Euro’luk kredi sözleşmesi imzalandı. İhale aşamasına gelen projenin kısa sürede temelinin atılması hedefleniyor.” diye duyurdu.

Metronun günlük 700 bin kişiyi taşıyacağı tahmin ediliyor. 

Açıkçası ben çok heyecanlandım. Umarım ilk kazmanın atıldığı günü de görürüz.