Solunum kapasitesini artırmak için ne yapmalıyız? Solunum kapasitesini artırmak için ne yapmalıyız?

DSÖ'den yapılan açıklamada, Mexico City'de ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırılan 59 yaşındaki bir hastanın 24 Nisan'da hayatını kaybettiği belirtildi. Vakanın kuş gribinin A(H5N2) varyantından kaynaklanan laboratuvar ortamında doğrulanmış ilk insan ölümü olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi.

koronavirus-dha-2026366

Açıklamada, enfeksiyonun kaynağının belirsiz olduğu ve Meksika'daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüslerinin rapor edildiği vurgulandı. Ancak hayatını kaybeden hastanın kümes hayvanları veya diğer hayvanlarla temasının bulunmadığı belirtildi.

DSÖ'nün açıklamasına göre, yeni bir tür olan A(H5N2) virüsünün neden olduğu insan enfeksiyonunun halk sağlığı üzerinde yüksek etki potansiyeli olduğu belirtilirken, mevcut bilgilere dayanarak DSÖ, bu virüsün genel nüfusa yönelik mevcut riskini 'düşük' olarak değerlendiriyor.

El Mikrop

Meksika Sağlık Bakanlığı, enfeksiyonun kaynağının tespit edilemediğini ve hayatını kaybeden hastanın böbrek hastalığı ve şeker hastalığı olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı ve DSÖ, kişiyle temas halinde olan diğer kişilerin kuş gribi testlerinin negatif çıktığını belirtti.

Bu gelişmelerin ardından, Meksika'da ve dünya genelinde sağlık otoriteleri ve bilim insanları, A(H5N2) virüsünün kontrol altına alınması ve halk sağlığının korunması için tedbirler almak üzere harekete geçti.

Kaynak: Haber Merkezi