19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na sayılı günler kalan Ankara’da da çeşitli etkinliklerin planları yapılmaya başlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda “Gençlik Coşkusu” ismi ile oryantiring etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Konser ve dans gösterilerinin de olacağı etkinliğe katılmak isteyen gençler için 4-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://forms.ankara.bel.tr/oryantiring-basvuru adresindeki formu doldurarak başvuruda bulunabilecekleri belirtiliyor.

Oryantiring etkinliğini Kadın ve Aile Hizmetler Daire Başkanlığı düzenleyecek. Son yıllarda gençlerin yoğun ilgi gösterdiği, harita yardımı ile yön bulmayı içeren ve zaman karşı yapılan spora etkinliğine katılmak isteyenler, 4-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://forms.ankara.bel.tr/oryantiring-basvuru adresinde yer alan formu doldurarak başvuru yapabilecek.
Sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa düzenlenecek oryantiring etkinliğinde konser ve dans gösteri ile gençler gün boyu gönüllerince eğlenme fırsatı bulacak.

Bence Ankaralı gençler Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliği güzel bir fırsat olarak değerlendirebilir. ABB’nin restore ettiği ve Ankaralıların hizmetine sunduğu Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı da görülmeye değer bir yer. Bu vesileyle de alanla da tanışılmış olur hem. Gençlere güzel bir bayram hediyesi olduğunu düşünüyorum. Haydi gençler oryantiringe.