Komediden bilim kurguya, dramdan aksiyona, binlerce içeriği izleyici ile buluşturan Netflix, her geçen gün yeni içeriklerini izleyici karşısına çıkarmaya devam ediyor.

 Yalnızca dizi, film değil belgesel, biyografik içerikler de sunan platformun kullanıcı sayısı da oldukça fazla. Dünyanın dört bir yanında içeriklerin tek bir yerde buluşturulduğu platformda ne izleyeceğini bulamayanlar için beğendiğim bilim kurgu filmlerini derledim.
Diğer türlerden tamamen ayrılan ve büyük bir kitlesi olan bilim kurguda çok fazla içerik yer alamıyor. Ancak bilim kurgu severler yeni bilim kurgu filmleri keşfetmek için araştırma yapıyor. İşte çok bilinmeyen bilim kurgu fimleri...

Rüya içinde rüya: Inception (Başlangıç)

Başlangıç, rüyalarda buluşma konseptini bambaşka bir seviyeye çıkardı. Filmde şirket sırlarını yöneticilerin rüyalarına girerek çalan bir grubun hikâyesi anlatılıyor. Sonrasında ise bu grup, bir CEO’nun aklına fikir yerleştirmek için kiralanıyor. Potansiyeli bu kadar zengin bir hikâye, “Hollywood’un Mozart’ı” Hans Zimmer tarafından bestelenen müziklerle desteklenince kesinlikle izlenmesi gereken bir film hâline geliyor.

The Matrix

The Matrix, bugüne kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmlerinden biri. Aslında bir üçleme olan Matrix serisinin ilk filmi olması bir yana, aynı zamanda serinin tartışmasız en iyi filmi. Yıldızlardan oluşan kadrosu, ince dokunmuş detaylara sahip harika bir senaryoyla birleşince ortaya 20 yılı aşkın süredir eskimeyen bir şaheser çıktı.

Circle

Netflix bilim kurgu filmleri listemizde sırada oldukça ilginç bir yapım var. Tek mekan filmleri arasında yer alan Circle, birbirini hiç tanımayan 50 insanın bir anda kendini bir çember etrafında bulmasıyla başlıyor. Her iki dakikada bir insanın öldüğü bu çemberde hareket etmek yasak. Grubumuz kısa sürede ölecek olan kişiyi kendi oyları ile belirleyebileceklerini fark ediyor. Peki, sıradaki kişi kim olacak ve bu döngüyü durdurabilecekler mi? 

Yarının Sınırında (Edge of Tomorrow)

Tom Cruise ve Emily Blunt’un başrollerini paylaştığı Yarının Sınırında, uzaylılarla savaşan bir askerin hikâyesini konu alıyor. Film, zaman döngüsü temasını başarıyla işleyerek, izleyicilere hem aksiyon dolu hem de düşündürücü bir deneyim sunuyor.