Trendyol Süper Ligde şampiyonluk mücadelesi iki ekip arasında puan puana devam ediyor. 
Antalya deplasmanında 2-0 kazanarak koltuğunu korumayı başaran Fenerbahçe, 25’inci haftada Alanyaspor’u konuk edecek. 
Taraftarını farklı galibiyetlere alıştıran sarı-lacivertli ekip, son haftalarda düşük skorlu da olsa kazanmayı biliyor.  Son haftaların etkili ismi Cengiz Ünder, yine başrolde olacak. Fenerbahçe’de Fred dışında önemli eksik bulunmuyor. Lider Fenerbahçe’nin geçen hafta Kasımpaşa karşısında kaybeden Alanyaspor’a karşı farklı galibiyeti futbol kamuoyunu yanıltmaz görüşündeyim. 
Zirvenin ortağı Galatasaray ise Başakşehir ile sahasında karşılaşacak. Transferin son günleri yaklaşırken kadrosuna takviye arayışındaki Galatasaray, maçın mutlak favorisi. İstanbulspor, Gaziantep FK ve Samsunpor karşısında futbol olarak taraftarını tatmin etmese de kazanan sarı-kırmızılı Barış Alper Yılmaz’ın son maçlardaki etkili oyunuyla hücum hattında sıkıntı yaşamasa da defans ve özellikle sol bekte yaşadığı eksiklerle kalesinde gol görse de kazanacağı bir maça çıkacak.

Gelelim yazının başlığına…
Ülke futbolunun sadece saha mücadelesi olmadığını ve bir üstteki gibi maç öncesi tahminlerle gerçekleşmediğini ligin boyu kısaldıkça daha da sık görmeye başladık.
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in son açıklamaları tamamen taraftara sempatik görünme ve yaşanacak yeni krizlerin önünü açacak türden.
Örgüt üyeliği, proje, bölücülük vs. Karşılıklı suçlamalardan birkaç kelime. Peki federasyon bu sözleri sportmenliğe aykırı açıklamalar diye kurula sevk edip, para cezası vermek dışında ne yapmalı?
Federasyon başkanı önce bu iki başkanı yanına alıp acilen ortak basın açıklaması yapmalı. Kalan haftalarda iki takım arasındaki gerginlik maalesef beni korkutan noktaya doğru gidiyor. 
Ligin altında yaşanan kümede kalma mücadelesini ve özellikle yöneticilerin maç sonu açıklamaları, futbolumuzu barış ortamından uzaklaştırıyor. Örneğin sahada hakem yumruklanasını daha unutmadan bir başka kulüp başkanı yenilgi sonrası, “uyarıyorum artık farklı şeylerle karşı karşıya kalacaklar” diyebilecek kadar tehdit edebiliyor. 
Futbolumuzun kaostan ve fanatizm beslenmesinden bir an önce kurtulması dileğiyle…