Türk futbolunda daha ne kadar olağanüstü şeyler yaşayacağız? Bu son olur mu? Ya da daha büyük bir kitlesel kriz nasıl çıkar? Bu yönetim yapısı ve anlayışıyla aslında hiç umudum yok.

Geçen sezondan bu yana bir türlü oynanamayan adı süper olan final maçı tam da temizlik başlangıcı için bir fırsattı ama bırakın temizliği yapılan açıklamalar ve TFF'nin yaklaşımı yeni krizler doğurdu. 

Dönelim bir kaç hafta önceki Trabzon'da yaşananlara ve TFF'nin karar vermek için seçim sonunu bekleyip açıkladığı cezalara. Trabzonspor'un altı maçlık cezasının hemen dört maça indirilmesi, kamuoyu baskısıyla linç edilen Fenerbahçe futbolcularına ceza açıklanması, federasyonun kimlere hizmet ettiğinin açık kanıtı.

Ali Koç, süper kupa maçı öncesi u-19 takımıyla maça çıkma kararının Trabzonspor maçı ya da erteleme talebinin kabul edilmemesiyle ilgisi olmadığını söyledi, futbolda temiz eller şart dedi.

Ama iki dakikalık süper muhteşem kupa maçı gösterdi ki, Galatasaray'ın ve TFF başkanının bazı TV kanalları ve kulüp yazarlarının ellerin temizliği konusunda pek gayreti yok. Dursun Özbek, şaşırdığını açıklar, TFF başkanı 18 Temmuz’da seçim belirler. Başa saralım, federasyon hafta içi Fenerbahçe'ye sosyal medya üzerinden yanıtlar verdi, Olympıakos ve PAOK maçları bu hafta oynanmış, ama Fenerbahçe'ye Karagümrük maçı erteleme teklifi gitmiş ama Sarı-Lacivertli kulüp kabul etmemiş. Yunanistan futbol federasyonunu mu esas alacağız? Ya da Galatasaray, zaten bir Suudi Arabistan krizi yaşandı, kupa maçını sonra da oynayabiliriz neden demedi? 

Tüm bunların sonunda iki dakikalık süper olağanüstü kupa finaline bir gol sığdıran ve müthiş bir sevinç yumağı oluşturan takım, bize çok yakıştı.

Ama karamsarlığa hiç gerek yok. 18 Temmuz gelecek dertler bitecek. Federasyon Başkanı, Avrupa Şampiyonasında ülkemizi gururla temsil ettikten sonra görevi bırakacak. Ancak, 18 Temmuz ligin başlamasına birkaç hafta öncesi ve Avrupa kupalarında oynayacak ekiplerin ön eleme oynadığı tarihler. Dolayısıyla yeni sezonun planlaması yapılmış olacak. Seçimin bir an önce yapılması için Kulüpler Birliği imza toplamaya başladı.