Trendyol Süper Ligde 23. Hafta geride kaldı. Ligde şampiyonluk yarışında her iki takım da haftayı 2-1 galibiyetle kapattı.

Lider Fenerbahçe tutuk başladığı maçın 12’inci dakikasında kaleci Livakovic’in büyük hatası sonrası Tolga’nın penaltı golüyle Ankaragücü karşısında yenik duruma düştü. Bu dakikadan sonra büyük bir baskı kuran sar-lacivertliler renktaşını ilk yarıda Cengiz Ünder’in golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Maçın ev sahibi adına en kritik isimleri defansta hatasız oynayan Serdar Aziz ve Djiku ikilisi oldu. Orta alanda yeni transfer Kruniç henüz takıma adapte olamamış bir görüntü çizdi. Taraftarına bol gollü galibiyetlere alıştıran Fenerbahçe, son iki maçta hücumda çok sayıda gol kaçırması da kalan haftalarda Djeko mu, Batshuayi mi sorusunu sıkça sorduracak.

Ligin ilk yarısında özellikle defans bölgesindeki oyuncuların sakatlığından çok çeken Fenerbahçe, Becao’nun da takıma katılmasının ardından Çağlar ve Bonucci takviyeleriyle savunmada alternatifli bir kadroya sahip olacak.

Başkentimizin takımı Ankaragücü ise Emre Belözoğlu yönetiminde dört maç sonra sahadan yenik ayrıldı.  Transfer yasağını kaldıran Ankaragücü, ligin az gol yiyen ekiplerinden olmasına rağmen hücumda yaratıcı oyuncu eksikliğini hissediyor. Takımı yönlendiren Tolga Ciğerci ve Morutan dışında Ankaragücü, transferde orta alana takviye yapmak istiyor. Fenerbahçe’den Mert Hakan ve Lincoln transferleri olursa Ankaragücü taraftarı daha renkli ve üretken bir takım izleyebilir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şampiyonluk yarışı veren Galatasaray ise Gaziantep FK karşısında ligin ilginç maçlarından birine imza attı. İlk yarıyı yenik kapatan sarı-kırmızılı takım Zaha ve Barış Alper’in son dakikalarda gelen golleriyle kazanmayı bildi.

Boey ve Angelino’nun gidişiyle kanat savunma oyuncularından destek göremeyen Galatasaray, rakibin geri çekilmesini değerlendirdi ve üç puanı hanesine yazdırdı. Özellikle Boey transferinden rekor bonservis elde eden sarı-kımızılı takımda da gözler transfere çevrilmiş durumda. Kanat bek ve orta sahaya 10 numara transferini öncelikli sıraya koyan Galatasaray için medyada birçok isim geçiyor.

Bu arada ara transfer döneminin 9 Şubat’ta sona ereceğini de hatırlatmak gerekir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ligin 24’üncü haftası yine zorlu maçlara sahne olacak. Lider Fenerbahçe, altı haftadır kaybetmeyen ve altıncı sırada yer alan Antalyaspor ile deplasmanda mücadele edecek. Galatasaray da dört haftadır kaybetmeyen ve son maçlarda toparlanan Samsunspor deplasmanında üç puan kovalayacak. Ligde zirve yarışının uzağında kalan Beşiktaş ile Trabzonspor da İstanbul’da kozlarını paylaşacak. Başkentimizin takımı Ankaragücü ise son seyircisiz maçında Sivasspor’u ağırlayacak.