Süper Ligin 30’uncu haftasında bir kez daha tüm dünyaya rezil olduk. Trabzonspor-Fenerbahçe maçında ne atılan goller, ne sahaya çıkan kadrolar ne de teknik direktörlerin tercihi konuşuldu.

Konuşulan ve utanç duyulan tek şey bu şartlar altında futbola izin veren Halil Umut Meler oldu. Maçın özellikle ikinci yarısında Fenerbahçe’nin sol, Trabzonspor’un sağ kanadında topla oynamanın mümkün olmadığı pet şişe ve bardakları izlemekle yetinen Halil Umut Meler, bir pozisyonda futbolculara mıntıka temizliği yaptırdı.

Sahaya atılan yabancı maddeler mutlaka isabet edecekti ve oldu, Tadiç, İsmail Kartal ve Livakoviç’e kan aktıracak cinsteydi. Yardımcı hakeme gelen cisimler, sahaya atılan meşaleler Halil Umut Meler’i belli ki çok keyiflendirdi. Bu maçı tatil etmeyip karşılaşma sonundaki saldırıya zemin hazırlayan Halil Umut Meler, aslında federasyonun bir yansıması olarak görevini yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu maçın ardından üzüntü duyduğunu, futbolun barış, kardeşlik dostluk olduğunu ve gereken cezaları vereceğini açıkladı. Ama bu federasyonun eline öyle fırsatlar geçti ki attıkları adımlar şiddeti daha da körükleyen hamleler oldu. Aynı hakeme yumruk atıldığı haftada ligleri 7 gün ileri atınca sorun çözülmüştü nasıl olsa.  Barış, kardeşlik, dostluk maalesef bizim liglerimize hiçbir zaman gelmedi ve daha korkutucu olaylar yakında. Kupadaki bir eşleşmeye dikkat!

Maçın ardından yaşanan saldırı ve linç girişimi bütün dünya spor basınında yer buldu. Ve aynı kelimeler kullanıldı: Türk futbolunda bu ne ilk ne de son! Marka değeri diyorsunuz ya bu olaylar devam ettiği sürece Tadic, Dzeko, İcardi, Mertens ve daha sayamayacığımız birçok yıldız isim bu ülkeye gelmek istemez.

Evet elbette Federasyon bir ceza açıklayacak ama bu Trabzonspor’un sahasını 3-5 maç kapatmakla hakkaniyetli olmayacak. İşte size fırsat! Alın radikal bir karar; bundan sonraki beş yıl Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarını tarafsız sahada seyircisiz oynama kararı çıkarın. Madem Trabzonspor taraftarı için sezonun en önemli maçı Fenerbahçe karşılaşması, bu da caydırıcı bir karar olsun.

Gelelim Trabzonspor taraftarına, maç öncesi sizi tahrik eden neydi açıkça merak ediyor futbol kamuoyu. Daha İstiklal marşı okunmadan tüm stadyum Fenerbahçe’ye en sinkaflı sözlerle küfür ediyordu. Ya da maç içinde futbolcu ve teknik heyetten size yapılmış bir hareket mi vardı? Hadi bir meczup sahaya girdi peki ya diğerleri. Kendi kulübüne ve şehrine zarar vermek için uğraşan holiganların önüne futbolcuları atan Federasyon tabii ki baş sorumlusu.