14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalmışken partiler milletvekili listelerini açıkladı.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalmışken partiler milletvekili listelerini açıkladı. CHP, TİP, AKP, MHP, İYİ Parti ve birçok parti listelerini açıkladı. Listelerde beklenmedik isimler yer aldı. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. 3 dönem kuralı uygulanan AK Parti'de 27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 65'i değişti. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 16 üyesi, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, AK Parti'den milletvekili adayı oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy milletvekili adayı listesinde yer almadı. Aday adayı olan İbrahim Tatlıses de aday olarak gösterilmedi. 

CHP’nin aday listesinde ise sürpriz isimler yer aldı. Türkiye Değişim Partisi olarak seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklayan Mustafa Sarıgül, CHP aday listesi içerisinde Erzincan 1. Sırada yer aldı. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. Bölge adayı olarak seçimlerde yer aldı. CHP’ni listelerinde gözler birkaç ismi de aradı. Ankara’nın sevilen vekilleri arasında olan Ali Haydar Hakverdi’nin 28. Dönem için aday olmadığı göze çarptı. 
Türkiye İşçi Partisi’nin milletvekili listesi ise gündem oldu. Son dönemde büyük kitlelere ulaşan TİP’te de sürpriz isimler yer aldı. İstanbul 1. bölge 1. sıradan Sera Kadıgil, İstanbul 2. bölge 1. sıradan Ahmet Şık, İstanbul 3. bölge 1. sıradan ise Erkan Baş aday gösterildi. Öte yandan oyuncu Mehmet Aslantuğ ise Muğla 1. sıradan listeye girdi.