Her geçen hafta gerilen Süper Lig’de geriye 10 hafta kaldı. 28’inci haftanın merakla beklenen maçı Beşiktaş-Galatasaray derbisiydi. Fernando Santos’un gelişiyle toparlanan ve yeni transferlerle taraftarını umutlandıran siyah-beyazlılar, maçın henüz başında kalesinde gördüğü gole yanıt veremeyince sahadan yenik ayrıldı. Derbiler büyük futbolcuları sever, bence Beşiktaş’ın kadrosundaki en etkili isim Ghezzal’ın yedek başlaması da tartışılır.

Gol beklentisinin sayısal olarak da çok düşük olduğu derbi, sahadaki futboldan çok hakem kararları ve maç sonu açıklamalarıyla konuşuldu. Colley’nin kırmızı kartı ve Cenk Tosun’un çekildiği pozisyonda verilmeyen penaltı, maçın önüne geçti. Her iki pozisyonda da Avrupa örnekleriyle kıyaslanınca VAR sisteminin ülkemizde ne kadar yanlış kullanıldığına tanık olduk.

Bir de protokol tribününde yaşanan kavga ve 100 yıllık kulüplerin sosyal medyada ergen tavırlarla taraftara sempatik görünme adına yaptıkları sığ paylaşımlar, aslında futbolun bir aynası.

Maçtan bir gün önce antrenmanda yer alan ama maç kadrosuna ismi yazılmayan ve tüm bunların Florya’da yaşanan kavga olduğu iddialarıyla karşılaşmaya çıkan Galatasaray, son haftalardaki futbolundan uzak kalsa da ezeli rakibini uzun yıllar sonra deplasmanda mağlup ederek istediğini aldı.

Galatasaray bir şekilde sonuca gidiyor. Buna bir de algı yönetimi başarısı da eklenince sahada istenilen kararlar çıkıyor. Kerem Aktürkoğlu’nun maç sonu yaptığı ‘’herkes biz karşı birlik oluyor’’ açıklaması da son derece kafa karıştırıcı. Yöneticilerin tuhaf demeçlerine bir de futbolcular eklenirse bu lig kavgasız bitmez. Ne olmalıydı mesela? Bazı kulüpler şampiyonluk adayını açıklasın ve maçlara ona göre mi çıkılsın!

84 puanın 75’ini alan Galatasaray ve yine 84 puanın 73’ünü alan Fenerbahçe’nin sürekli mağduru oynaması ligin gidişatı için son derece tehlikeli.

Ankaragücü’nde Tehlike Çanları Çalıyor

Kupada Fenerbahçe karşısında 3-0’lık galibiyetle yarı finale çıkan Başkent ekibi kağıt üzerinde kalan haftaların en kolay maçı olarak görünen İstanbulspor karşılaşmasında kazanamayarak ateş hattının içine düştü. Kalan 10 haftada 6 deplasman maçına çıkacak Ankaragücü’nün bir de bu zor fikstürde Beşiktaş ile iki kupa karşılaşması oynayacak olması başkent ekibini zorlayacak.

İstanbulspor maçı sonrası teknik direktör Emre Belözoğlu’nun Morutan ile ilgili açıklaması gündeme oturdu. Görünen o ki Galatasaray ve Ankaragücü arasında bir uzlaşma olmazsa takımın tekniği en yüksek ismi Morutan kalan haftalarda forma giyemeyecek.