Davanın avukatlığını üstlenen Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak Meclis Üyesi Avukat Haydar Demir, park alanının güvenli olmayan bir bölgeye taşınarak bölgenin imara açılmasına tepki gösterdi. Demir, “Geçtiğimiz dönemlerde arsayı bir yerden bir yere uçuran Mamak Belediyesi, bu sefer de bizim park alanımıza gözünü dikti. Ege Mahallesi’nde park yapmak istediğimiz yeri, anaokulunun, spor salonunun yanındaki dümdüz alanını, gençlerimizin, çocuklarımızın oyun alanını, yaşlılarımızın kadınlarımızın dinlenme alanını satıp ranta çevirmek istiyor. Parkı da uçurumun kenarında yapmak istiyor. 60 derece eğime sahip, heyelan riski olan alanda park yapılamaz. Bu konuyla ilgili değerli muhtarımız Ali Kahraman, mahalle sakinleriyle beraber direnç gösterdi. Ne Mamak Belediyesi’ne ne de herhangi birine buranın peşkeş çekilmesini engelledi. Biz Mamaklı olarak Mamaklı’nın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Mamak’ın hakkına sahip çıkacağız.” diye konuştu.

Whatsapp Image 2023 12 08 At 13.22.48
 
Yeri değiştirilmek istenen park alanıyla ilgili hukuki süreci başlattıklarını söyleyen Avukat Haydar Demir, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye tepki gösterdi. Demir, “Bu heyelan bölgesinin bizim açımızdan park olamayacağıyla ilgili olarak dava açtık. Mamak Belediyesi, biz davayı açtıktan 2 gün sonra sondaj çalışmaları, zemin çalışmaları yaptı. Ancak bu alanın bir park olamayacağını söyledik, bizim söylememize de gerek yok burayı gören herkes bunu söyleyebilir. Bundan sonraki süreçte inşallah mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verecek. Murat Köse’nin rant projesini mutlaka durduracağız.” ifadelerini kullandı.

Daha önce Ege Mahallesi Muhtarlığı’nın bulunduğu yerde benzer bir davanın açıldığını belirten Ege Mahallesi Muhtarı Ali Kahraman, “Mahallemizde mevcut 6 davamız var. Çim ormanı denilen, 39 bin 449 ada numaralı alan için açılan mahkemeyi kazandık. Ancak bu alanın 3 bin 100 metrekarelik kısmını daha sonra konuta çevirme amacıyla boş bıraktılar. 6 bin 700 metrekarelik sağlık ocağı alanıyla ilgili açtığımız davada da istediğimiz sonucu aldık. Ege Mahallesi’nde 70 dönüme yakın alana göz diktiler. Biz Ege Mahallesi sakinleri olarak bu alanların 1 metrekaresinin dahi peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Keçiören'de 23 Nisan'a yakışır kutlama Keçiören'de 23 Nisan'a yakışır kutlama

Whatsapp Image 2023 12 08 At 13.23.31

Ege Mahallesi sakini Candaş Türkyılmaz park alanının usulsüz taşınmasına tepki gösterdi. Türkyılmaz, “Biz bu süreci başından beri takip ediyoruz. Bu bölge, imar planı yapılırken yeşil alan olarak ayrılmış bir bölge. Mamak Belediyesi bölgede yaşayan vatandaşlara sormadan, daha önce ihale yaptığı yerin konut yapımına elverişli olmaması sebebiyle park alanıyla yer değiştirmek istiyor. Park alanı, bölgede yaşayan vatandaşların evleri yapılırken arsalarından pay alınarak yapılan bir alan. Bu alanda vatandaşın hakkı var. Mamak Belediye Başkanı bu uygulamadan bir an önce vazgeçmelidir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi