Haftalık izlenme sayılarını duyuran Netflix, haftasının verilerini açıkladı. Başrollerini Melisa Sözen ve Eylül Tumbar'ın yer aldığı "Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?" dizisi ve Neslihan Atagül'ün başrolü oynadığı "Aaahh Belinda" filmi Netflix Top 10'e girdi.

Haftalar önce yayınlanan "Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?", 13 milyon 230 bin saat izlenme ile Dili İngilizce Olmayan Diziler listesinde 4'üncü sırada yer aldı. Perihan Mağden'in aynı adlı romanından uyarlanan dizi, 24 Mart'ta izleyiciyle buluştuktan sonra ilk 3 günlük performansıyla 19 milyon 410 bin saat izlenerek listeye 3'üncü sıradan giriş yapmıştı. İkinci haftasında izlenmesini 35 milyon 890 bin saate çıkardı ve 1'inci sıraya yükseldi. Böylece 17 günlük toplam izlenmesi 68 milyon 530 bin saate çıktı. Dizi hakkındaki değerlendirmem geçen hafta yayınlanmıştı. Bu yazımda da Aaahh Belinda filminden bahsetmek istiyorum. 
Atıf Yılmaz’ın filminden uyarlanan "Aaahh Belinda" ise ilk 3 günlük performansıyla 2 milyon 650 bin saat izlendi. 2023 yapımlı Aaah Belinda’nın yapımını OGM Pictures üstlendi. 
Aaahh Belinda, Atıf Yılmaz'ın yönettiği ve başrolünde Müjde Ar'ın oynadığı 1986 yapımı sevilen bir film. Filmin senaryosu Barış Pirhasan'a aittir. Film, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu olmak üzere 3 ödülle döndü. Bu kadar sevilen film 2023 yılında ise yeniden uyarlandı. 2023 Netflix yapımı film, 1986 tarihli filmin güncel versiyonudur. Serap yerine Dilara (Handan) karakterini Neslihan Atagül canlandırmaktadır. Erkek arkadaşı Serkan'ı Serkan Çayoğlu, kocası Necati (Tuncay) rolünü Necip Memili oynuyor. 2023 yapımı filmin yönetmen koltuğunda Deniz Yorulmazer yer alıyor. 
Dizinin konusunda ise bir farklılık yok. Filmde Serap, modern ve başarılı bir tiyatro oyuncusudur. Pişirmek, temizlik ve çocuk doğurmaktan ibaret olan kadına biçilmiş geleneksel rolü hor görmekte, dönemin şartlarına nazaran Avrupai bir yaşam sürmektedir. İlk defa bir reklam filminde oynamayı kabul eder. Piyasaya yeni sürülen Belinda isimli şampuanın reklamında Naciye isimli, iki çocuklu, tipik bir ev kadınını canlandıracaktır. Çekimler esnasında boyut değiştirerek birden kendini Belinda reklamındaki Naciye olarak bulur. Erkek arkadaşı Suat dahil kimseyi Serap olduğuna inandıramaz. Israrlı açıklamaları fayda etmez ve kendini akıl hastanesinde bulur. Tam yeni hayatını kabullenmeye başlamışken önceki hayatına geri döner. Filmde Serap’ın şokunu ve alışma sürecini izliyoruz.