Geleceğin meslekleri 2024 yılından itibaren neler olacağı kesin bir şekilde söylenemiyor olsa da teknolojinin günden güne gelişimini takip ederek, gelecekteki önü açık meslekler neler olacak sorusuna cevap aramak mümkün.

Günümüz öğrencilerinin gelecekte yapacağı işlerin birçoğu belki de henüz icat edilmedi ya da hali hazırda bir mesleği olan kişilerin çalıştığı sektörler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Bazı mesleklerin tarihten silinebilecek potansiyelde olduğunu fark edebilirsiniz ve 10 yıl sonra geleceğin meslekleri neler olacak, şu an var olup gelecekte de önü açık olan meslekler nelerdir gibi birçok soru sizi de endişelendiriyor olabilir.

Anket sonuçları, “yazılım ve uygulama geliştiriciliği”, “dijital pazarlama uzmanlığı” ve “uzay araştırmaları mühendisliği” gibi alanlardaki yükselişin de, önü açık bölümler ve gelecekteki meslekler adına fikir edinmemize yardımcı oluyor.

Teknoloji gelişirken iş gücü konusunda tasarruf sağlama yollarının keşfedilmesi, işsizliği günden güne artırmakta ve insanların çalışabileceği yeni sektörler yaratılmasını zorunlu hale getirmektedir. 

Örneğin internet kullanımının hızla artması, insanların zaman tasarrufu elde etmek amacıyla online alışverişlere yönelmesini sağladı. Bu nedenle e-ticaret ve girişimcilik de niş bir alan belirlediğinizde geleceğin en çok kazandıran meslekleri arasında yer alıyor.

Bu yazımızda geleceğin sözel meslekleri ve önü açık meslekleri 2024 yılından itibaren neler olacaktır, Türkiye’de geleceğin meslekleri nelerdir, geleceğin meslekleri ve maaşları nasıl olacaktır gibi merak edilen birçok konuyu ele alarak cevaplandıracağız.

Haydi ilk sorumuz ile başlayalım, geleceğin meslekleri ve maaşları nelerdir?

Teknolojik gelişmelerle birlikte dünyada ve Türkiye’de geleceğin meslekleri, genel olarak teknik yetenekler gerektirebilir ancak üst düzey bilgi sahibi olmadan da dijital yeniliklere adapte olarak yapılabilecek iş gruplarını barındırır. 

Yakın gelecekte, 10 yıl sonra geleceğin meslekleri nelerdir?

Gelecekte birçok yeni meslek grubu oluşması bekleniyor ancak günümüzde varlığını sürdürürken yakın gelecekte de popülerlliğini koruyacak ya da sektörel bir başlangıç yapmış olup gittikçe varlığını artıracak meslek grupları vardır. Bu mesleklerden bazılarını yazımızda inceleyebilirsiniz.

İngiltere ve ABD pasaportları neden güç kaybediyor! İngiltere ve ABD pasaportları neden güç kaybediyor!

Geleceğin önü açık meslekleri 2024 yılı için şu şekilde:

  1. Hemşire
  2. Medikal ve Sağlık Hizmetleri Yöneticisi
  3. Doktor
  4. Veri Bilimci
  5. Bilgi Güvenliği Analisti
  6. Web Developer (Web Geliştirici)
  7. Rüzgar Türbini Servis Teknisyeni
  8. Solar Fotovoltaik Tesisatçılar
  9. Siber Güvenlik Uzmanı
  10. Robotik Mühendisi
  11. Yazılım Geliştirici
  12. Yenilenebilir Enerji Mühendisi
  13. E-spor Koçu
  14. E-ticaret İşletmecisi
  15. Yapay Zeka Mühendisi
  16. Aktüerya Uzmanı
  17. 3D Animatörlük
  18. Drone Pilotluğu
  19. Sosyal Medya Uzmanlığı
  20. Dijital İçerik Yazarlığı

Kaynak: Haber Merkezi