Cumhuriyet’in 100’üncü yılını birbirinden özel programlarla kutlamaya devam eden Yenimahalle Belediyesi, ‘100. Yıla 100 Çello Konseri’  ve Atatürk’ün giysilerinin sergilendiği ‘Olgunlaşma Enstitüsü Cumhuriyet Defilesi’ ile başkentlileri buluşturdu.yenimahalle cumhuriyet (1)

Türkiye’nin birçok ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden özel olarak Ankara’ya gelen en küçüğü 7, en büyüğü 77 yaşında olan 100 çellist davetlileri adeta büyüledi.

Cumhuriyet kadınları zarafetleriyle büyüledi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programaCHP İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, DEVA Partisi İlçe Başkanı Bahadır Koç, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Erhan Aras, üniversitelerin dekanları, Olgunlaşma Enstitüsü yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.yenimahalle cumhuriyet (3)

Yenimahalle Belediyesi’nden sağanak yağış için kırmızı alarm Yenimahalle Belediyesi’nden sağanak yağış için kırmızı alarm

Kokteyl organizasyonuyla başlayan gecede konukları, dönem kıyafetleri giyerek zarafetiyle büyüleyen Cumhuriyet kadınları karşıladı. Keman ve yan flüt dinletisi isegeceye renk kattı.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

Başkentlileri Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de ağırlamaktan onur duyduğunu dile getiren Yaşar, “Cumhuriyet Bayramı, milletçe eğlendiğimiz değil millet olma bilincini tazelediğimiz, kendimizle gurur duyduğumuz gündür. Cumhuriyet halkın bayramıdır. Türk Milleti, 100 yıl önce Cumhuriyet sayesinde eşit haklara sahip olmuştur. Cumhuriyet rejimi, ülkemizde bütün vatandaşları kanun önünde eşit saymış, herkesin temel hak ve hürriyetlerini devletin teminatı altına almıştır.yenimahalle cumhuriyet (5)

Bize bu özgürlük şansını Gazi Mustafa Kemal Atatürk tanıdı. Cumhuriyet bize her şeyden evvel egemenliğin bir sınıfa değil, millete ait olduğu gerçeğini kazandırdı. Bunun kıymetini bilelim. Ülkemize, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkalım. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk" dedi.yenimahalle cumhuriyet (4)

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş