Yenimahalle Belediyesi aşırı yağış nedeniyle oluşan su birikintilerini temizlemek, su basan bina ve dükkanların sularını çekmek, trafiği olumsuz etkilemesi muhtemel yığıntıları temizlemek amacıyla geceden itibaren yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yağışın felakete dönüştüğü bölgelerde gece boyu çalışmalarını sürdürdü.

G V N 5296

250 kişilik ekip iş başında

250 kişilik ekiple yollarda biriken suları temizleyen Yenimahalle Belediyesi, evleri sular altında kalan vatandaşların da imdadına yetişti.

Greyder, vidanjör ve kepçelerden oluşan 70 araçla gece boyu çalışmaların sürdüğü Yenimahalle’de, ekipler özellikle aşırı yağışlardan yoğun olarak etkilenen Gazi Mahallesi ve Demetevler bölgesinde yoğun mesai yapıyor.

Ekipler 24 saat nöbet tutacak

Taşkınlara ve sel baskınlarına anında müdahale eden Yenimahalle ekipleri, 344 02 35 numaralı telefona gelen ihbarlara da ivedi bir şekilde müdahale ediyor.
Cadde ve sokaklarda biriken sular, arazözlerle çekilirken, evlerdeki su baskınlarının da önüne geçilmeye çalışılıyor.Yağmurun hala etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler, bugünde 24 saat nöbet tutacak ve olası su baskınlarına anında müdahale edecek.

Keçiören'de 19 Mayıs'a özel e-spor turnuvası Keçiören'de 19 Mayıs'a özel e-spor turnuvası

G V N 5323

Her yere yetişmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle’de uzun yıllardır böyle bir yağış görülmediğine dikkat çekerek, “Bu yağış normal bir yağış değil. Meteoroloji’nin uyarılarını dikkate alarak hazırlıklarımızı yapmıştık ancak birden bastıran yoğun yağış nedeniyle hızlı hareket etmekte zorlandık. Buna rağmen gece sabaha kadar ekiplerimiz her yere tüm gücümüzle yetişmeye çalıştı. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. En kısa zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile beraber hayatın normale dönmesi için çalışmaya devam ediyoruz” dedi

Kaynak: Haber Merkezi