Türk Hava Yolları Avrupa liginde heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, play-off’ta yer kapabilmek için var gücüyle savaşıyor.

İtoudis’in ardından Jasikevicius ile yola devam eden Fenerbahçe Beko, iç sahadaki Kızılyıldız yenilgisiyle yeni koçuyla ilk yenilgisini almıştı. Sarı-lacivertli ekip için kritik öneme sahip Zalgiris maçı ise beklentilerin uzağında kaldı. Fenerbahçe Beko ilk çeyrekte geriye düştüğü maçta zaman zaman farkı eritme şansı yakalasa da son çeyrekte rakibiyle mücadele edemedi ve sahadan 98-75 yenik ayrıldı.

Bu maçta dikkat çeken Fenerbahçe’nin uzunlarından yeterince katkı alamaması oldu. Papagiannis, Sertaç ve Motley, boyalı alanda etkili olamayınca sarı-lacivertliler potadan uzak oynadı. Wilbekin dışında skora katkı sağlayan oyuncu da çıkmayınca temsilcimiz dokuzuncu yenilgisini aldı.

Üç maçlık galibiyet serisi sona eren Fenerbahçe Beko, Perşembe günü İtalyan ekibi Virtus Bologna’yı konuk edecek. Hayes-Davis'in sakatlığında Pierre'in de sakatlanması hücumu nasıl etkileyecek merak konusu. Fenerbahçe Fransız uzun forvet Amine Noua’yı kadrosuna dahil etti. Ligin yaşlı ekiplerinden Bologna’da ise Shengelia'nın durumu belirsiz. Ancak Hackett, Belinelli ve Lundberg gibi skorer isimlere dikkat etmek gerekiyor.

Sezonun ilk yarsında İtalya’da oynanan maçı temsilcimiz 87-79 kaybetmişti. Ülker Arena’da oynanacak maçta seyirci desteği ve sezonun başındaki performansından uzak rakibi karşısında temsilcimizi favori olarak görüyorum.

Ligdeki bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise son haftalarda toparlanmış bir görüntü çiziyor. Play-off hedefinden uzak kalmak istemeyen lacivert-beyazlılar, farklı Bolagna galibiyetinin ardından Barcelona karşısında da adeta şov yaparak 98-74 kazandı.

Yüzde 50 üç sayı, yüzde 60 iki sayı yüzdesi yakalayan Erdem Can’ın ekibinde Beaubois, Pleiss, Oturu ve takımın şefi Larkin’in skoru paylaşması da gelecek maçlar için umut verdi.

Maçın istatistiklerinde dikkat çeken rakam ise Anadolu Efes’in maçı 27 asistle noktalaması oldu.

Anadolu Efes’in bu haftaki konuğu geçen haftanın bir diğer flaş takımı Monaco olacak. Ligin lideri ve favorisi Real Madrid karşısında tıpkı Efes maçı gibi aynı skorla 98-74 kazanan Fransız ekibi, sezonun en dikkat çeken sonucunu aldı. Mike James’in sürüklediği Fransız ekinde Jordan Loyd ve Alpha Diallo bu maçta da gözlerin üzerinde olacağı isimler olarak öne çıkıyor.

Son haftalarda yüksek skor üreten iki takımın Sinan Erdem’deki maçında Anadolu Efes, onuncu galibiyetini almaya çalışacak.

Yazıda bir çok yerde play-off hedefinden bahsettim ama bu sezon ilk kez uygulanacak play-in sistemini de hatırlatmak gerekir. 18 takımlı ligde ilk altı takım doğrudan play-off bileti alırken kalan iki takım için ise ligi 7-10 sıralamasında bitiren ekipler play-in maçları yapacak. Bu sistem de son haftalarda bir çok takım için ligden kopmama ve izleyicilere de daha iddialı maçlar izleme fırsatı sunacak.