Trendyol Süper Lig’de yaz transfer dönemi resmen başladı ve dört büyük kulüp kadrolarını güçlendirmek için yoğun bir mesaiye girdi. Fenerbahçe, Vedat Muriqi’nin imzasıyla birlikte transfer çalışmalarını hızlandırırken, Galatasaray’da da büyük yıldızlar için hareketlilik yaşanıyor. Beşiktaş ve Trabzonspor ise kadrolarını güçlendirmek adına art arda girişimlerde bulunuyor.

Fenerbahçe’nin gündeminde Leicester City forması giyen ve sözleşmesinin bitmesine bir yıl kalan stoper Wout Faes var. Sarı-lacivertliler, oyuncunun şartları hakkında bilgi aldı ve Faes’i alternatif bir isim olarak değerlendirmeye başladı. Trabzonspor’da ise hücum hattına yabancı bir oyuncu transferi planlanıyor.

Özellikle Augusto’nun satış ihtimali nedeniyle kanat-forvet profiline yönelen bordo-mavililer, birçok isimle temas kurarken Senegalli Bamba Dieng öne çıkan adaylardan biri oldu. Lorient formasıyla geçen sezon 26 maçta 16 gol atan Dieng’in sözleşmesi sona erdiği için bonservis maliyeti bulunmuyor. Daha önce nabız yoklaması yapılan oyuncu için süreç ilerlememişti ancak teknik direktör Fatih Tekke’nin farklı forvet seçenekleri üzerinde durmasına rağmen Dieng’e de sıcak baktığı ifade ediliyor.

Bonservisinin elinde olması, 26 yaşındaki Senegalli futbolcuyu cazip hale getirirken, Trabzonspor’un transfer listesinde güçlü bir alternatif olarak öne çıkıyor. Süper Lig’de yaz transfer dönemi, kulüplerin kadrolarını güçlendirmek için yaptığı girişimlerle oldukça hareketli geçmeye hazırlanıyor.