Trendyol Süper Ligde şampiyonluk mücadelesinde bir viraj daha geride kaldı.

Haftalar boyunca süren saha zemini tartışmaları altında oynanan Ankaragücü-Galatasaray maçı sonrası sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, zemini hazırlayanlara teşekkür etti. Ancak birkaç gün öncesine gidersek, olumsuz bir sonuçta sorumlunun Futbol Federasyonu alacağını söyleyen yine aynı teknik adamdı.

Ligin diğer şampiyonluk adayı Fenerbahçe ise bırakın futbol oynamayı, özellikle ceza sahası içinde yürümenin zor olduğu bir zeminde Rize deplasmanına çıktı. Maçın belli anlarında kalecilerin bileklerine kadar çamura battığı hatta ev sahibi ekibin ciddi bir atağında defansa geçen çamur birikintisinin sonuca yansımadığını söylemek haksızlık olur. Bu şartlarda futbola izin veren bir kurumun artık saha zemini, stadyumlar, marka değeri gibi süslü cümleleri karşılık bulmayacaktır. Futbolun bu kadar sevildiği bir ülkede zemin tartışmak en son işlerden olmalı.

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın ligde oynadığı her maç sonrasında sosyal medyada şike hastagi gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Eski takımına karşı forma giyen futbolcular günah keçisi ilan ediliyor. Buna kulüp sempatizanı skor yazarları da eklenince sahadaki futboldan bahsetmek yersiz oluyor. İş yine Futbol Federasyonuna kalıyor, futbolcuyu korumak ve yöneticilerin şike ithamında bulunmasını önlemek için marka değeri hatırlatması yapmak gerekiyor.

İki takımın maçı mı? Evet Fenerbahçe çamurda çok pozisyona girmeden kazandı, Galatasaray da Ankara’da iyi bir oyunla üç puanı hanesine yazdırdı.

TÜRKİYE KUPASINDA ZAFER FENERBAHÇE BEKO’NUN

Haftasonu bir başka heyecan Basketbol Türkiye kupasında yaşandı. THY Euroleague’de mücadele eden iki ekip Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes Konya’da mücadele etti.  Maçı ilk çeyrekten sonra istediği gibi yönlendiren sarı-lacivertliler kupayı müzesine götürdü. Yunan gard Calathes, hücumda savunmada oyun aklını ortaya koydu ve fark yaratan isimlerin başında geldi. Wilbekin, Motley, sakatlıktan dönen Hayes gibi isimlerin formu da eklenince kupaya uzanmak zor olmadı.

Geçen sezonu arayan Anadolu Efes ise savunmada yumuşak kalması ve hücumda Larkin dışında üretkenlikten uzak olmasıyla rakibine maç boyunca yaklaşma şansı bulamadı. Euroleague’de yabancıların katkısıyla play-off hedefini kovalasa da derin kadrodaki Türk oyunculardan finalde yeteri kadar skor üretimi gelmeyince skor kaçınılmaz oldu.