Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok zarar verdiği şehirlerden Hatay’ın İskenderun ilçesinde dün fırtına sonrası deniz taştı ve sahil bandı ile ara sokaklar sular altında kaldı. Su altında kalan sahil şeridi ve Atatürk Bulvarı'nda vidanjörlerle tahliye çalışması yapılmaya başlandı. Deprem nedeniyle altyapısı zarar gören İskenderun Sahili'ni bu şekilde gören vatandaşlar ise üzüntülerini belirtti.

19-15

Buralarda doğup büyüdüğünü belirten 79 yaşındaki Abdurrahim Sakallı, "Hep buralarda büyüdüm, denizin ne olduğunu iyi bilirim. Hiçbir zaman denizin kabarıklığını biz sorun etmedik ama bugünkü manzaranın bu olmaması gerekirdi" dedi.
İlçe sakinlerinden Ümit Yakışıklı ise, İskenderun’da bugüne kadar yaşanan en büyük felaketin bu olduğunu ve sahilin içler acısı bir görüntü içinde olduğunu söyledi.

İskenderun'da zamanında sahilde denizin daha içerilerde olduğunu belirten Halil Karateke ise, "Buralarda iskele vardı, gümrük vardı. Buralara dolgu yaptılar ve depremde çökme yaşandı. Şimdi binaların altından su çıkıyor, deprem büyük zarar verdi" ifadelerini kullandı.

İHA

Editör: Nisa K.