Manisa’nın Şehzadeler ilçesinin Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bir süredir mücadele ettiği kolon kanseri tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Durbay’ın vefatı, başta Manisa olmak üzere siyasi çevrelerde ve kamuoyunda büyük üzüntüyle karşılandı.
Genç yaşta belediye başkanlığı görevini üstlenen ve Şehzadeler’in ilk kadın belediye başkanı olan Durbay, görev süresi boyunca sosyal belediyecilik anlayışı ve halkla kurduğu yakın ilişkiyle tanınıyordu. Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi altında bulunan Durbay’ın durumunun son günlerde ağırlaştığı öğrenilmişti.
Belediye ve yakın çevresinden yapılan açıklamalarda, Durbay’ın ailesine, sevenlerine ve Şehzadeler halkına başsağlığı dilekleri iletildi. Vefat haberinin ardından çok sayıda siyasi isim ve yurttaş, sosyal medya üzerinden taziye mesajları paylaştı.
Gülşah Durbay’ın cenaze törenine ilişkin bilgilerin ilerleyen saatlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Şehzadeler’de belediye binasına taziye mesajları asılırken, ilçede derin bir yas havası hâkim.


