Merhaba, bugün oğlukumun bizden ayrılışının 40. günü bugün ve ben onun hikayesini anlatmaya devam edeceğim. Bir önceki oğlukumla ilgili yazımda oğlumla oyunları anlatmıştı, şimdi onu teyzem ve kuzenimle tanıştırmamdan bahsedeceğim.

Limonu teyzem ve kuzenim için sahiplenmiştim zaten. Okullar açılacağı için teyzemler köyde gelmişti evlerini filan temizleyeceklerdi, Limon’da biraz çekinik olduğu için birkaç gün bana gelip gitsinler Limon onlara alışsın diye planlamıştık.

Limon planları bozdu tabi, teyzemler geldiğinde sandalyede uyuyan oğlan birden kalktı kuzenimin kucağına yatı verdi. Çok şaşırdık böyle yapmasına, teyzem hemen evi temizliyeyim sonra getirelim dedi bende tamam dedim. Teyzem evi temizledi bende tam 30 Ağustos günü aldım Limonumu teyzemlere götürdüm. Tarihten çok eminim çünkü resmî tatildi ve ben oğlumun iyice alışması için tüm gün teyzemlerde kaldım.

Hiçbir alışkanlığı bozulmasın diye tuvaletini içindeki kumla, mama kabını içindeki mamasıyla beraber taşıdım. Evde oynadığı pipet, kalem, kapak ve benzeri ne varsa onları da götürdüm ki adaptasyonu hızlı olsun benim oğlumun.

Limonu bıraktım eve geldim, günler geçiyor işe gidip geliyorum ama sandığımdan fazla özlemeye başladım serseriyi. Başlarda işten çıkışta direk teyzemlere gitmeye başladım hem akşam yemeğimi yiyordum hem de oğlumla oynuyor öyle eve dönüyordum. Sonra hafta sonları teyzemlerde kalmaya başladım ve o da yetmemeye başladı çok özlüyorum diye 2 hafta sonra bende teyzemlere taşındım. 6 Şubat depremine kadar da teyzemlerde kaldım hep yaz kış demeden.

Ben evimde 2 odanın kapısını hiç açmamıştım oralara tüyü gitmesin diye ama teyzemlerde ful özgürlük vardı. Hatta bir odayı komple Limona verdik. Kendi kendine oynuyor uyuyor takılıyor çok özgürdü oğlum ama bizden uzak kalamıyordu. İlla gelecek birinin kucağında yatacak. Gündüzleri sandalyesi vardı ona kıvrılıp yatardı hep. 

Hatta yaz tatilinde teyzemler köyde iken ben onla kaldığım zaman üzülüyordum ya akşama kadar tek yazık hemen eve gideyim diyordum. Birgün hastalandım işe gidemedim Limonla kaldım ve bir baktım ki herifin umurunda değil paso yatıyor. Bir ara uyandı geldi beni çekiştirdi yemek ver diye, yemeğini verdim gene uyudu ohh ne güzel hayat ona güzel.

Oğlum çok mutluydu çok çabuk alıştı teyzemlere ve hatta benden daha çok sevdi onları, beni bıraktı teyzemle uyumaya başladı serseri. O ev de Limonum da hep hatıralarda şimdi.

Bir sonraki yazımda oğlumun kalecilik yeteneklerinden bahsedeceğim.

Bugünlük bu kadar görüşmek üzere hoşça kalın.