Komediden bilim kurguya, dramdan aksiyona, binlerce içeriği izleyici ile buluşturan Netflix, her geçen gün yeni içeriklerini izleyici karşısına çıkarmaya devam ediyor. Yalnızca dizi, film değil belgesel, biyografik içerikler de sunan platformun kullanıcı sayısı da oldukça fazla. Dünyanın dört bir yanında içeriklerin tek bir yerde buluşturulduğu platformda ne izleyeceğini bulamayanlar için beğendiğim bilim kurgu filmlerini derledim.

Diğer türlerden tamamen ayrılan ve büyük bir kitlesi olan bilim kurguda çok fazla içerik yer alamıyor. Ancak bilim kurgu severler yeni bilim kurgu filmleri keşfetmek için araştırma yapıyor. İşte çok bilinmeyen bilim kurgu fimleri...


Annihilation / Yok Oluş

Jeff VanderMeer’ın aynı adlı romanından Netflix ekranına uyarlanan 2018 yapımı bilim kurgu filmi Annihilation, başarılı oyuncu kadrosu ile adından çokça söz ettirmiştir. Netflix’te yayınlanmasının yanı sıra, Kanada, ABD ve Çin’de vizyona giren film, görselliği, başarılı oyunculukları ve konuyu işleyişi ile büyük beğeni toplamış, IMDb'de 6.9 puan almış ve bu başarısı sayesinde, en iyi Netflix bilim kurgu filmleri arasına girmeyi başarmıştır.

detail-photo-fancybox-2

İçinde gerçekleşmekte olan sıra dışı faaliyetler yüzünden hükümet tarafından karantina bölgesi ilan edilen X Bölgesi, uzun yıllar boyunca kıtanın geri kalanından izole edilmiştir. Bu bölgede doğa, kendine özgü bir şekilde hareket etmekte ve insanlığın son izlerini de yok etmektedir. Bölgeye defalarca araştırma ekipleri gönderilmiştir ve ilkinin aksine, ikinci ekipteki herkesin intihar etmesi ve üçüncü ekibin üyelerinin birbirini öldürmesi, bölge hakkındaki görüşleri değiştirmiştir. On ikinci ekipte bulunan bir biyolog, bir antropolog, bir psikolog ve bir araştırmacı, bölgeyi daha yakından tanıyabilmek adına, heyecan dolu bir yolculuğa çıkar.

Okja

Okja, yaratık arkadaşını kaçırmaya çalışan bir şirketi durdurmak için büyük riskler alan bir genç kızın hikâyesini anlatıyor. Filmin yapımcı şirketlerinden biri, Brad Pitt’in sahibi olduğu Plan B Entertainment. Netflix ortaklığıyla hayata geçirilen film, Cannes Film Festivali’nde bu yüzden tepkilere maruz kalmıştı.