Komediden bilim kurguya, dramdan aksiyona, binlerce içeriği izleyici ile buluşturan Netflix, her geçen gün yeni içeriklerini izleyici karşısına çıkarmaya devam ediyor. Yalnızca dizi, film değil belgesel, biyografik içerikler de sunan platformun kullanıcı sayısı da oldukça fazla. Dünyanın dört bir yanında içeriklerin tek bir yerde buluşturulduğu platformda ne izleyeceğini bulamayanlar için Netflix'te izlenecek bilim kurgu dizilerini seri halinde derlemeye devam ediyorum.

Diğer türlerden tamamen ayrılan ve büyük bir kitlesi olan bilim kurguda çok fazla içerik yer alamıyor. Ancak bilim kurgu severler yeni bilim kurgu dizilerini keşfetmek için araştırma yapıyor. Serinin üçüncü köşesinde önereceğim dizi, Lost in Space. 

60’larda yayınlanan bir dizinin yeniden yorumu olan Lost in Space, adından da yahmin edilebileceği biçimde uzayda kaybolan bir ailenin hikayesine odaklanıyor. Gelecekte geçen dizide Robinson ailesi, uzay kolonizasyonu için seçilmiş şanslı ailelerden bir tanesidir ancak varacakları noktaya giden rotadan yanlışlıkla çıktıklarında tehlikeler barındıran yeni yuvalarında hayatta kalmak için mücadele etmeleri gerekecektir.

Lost In Space’in başrolünde Robinson ailesinin en küçük bireyi Will Robinson’u görüyoruz. Baba John Robinson, anne Maureen Robinson, kız çocuklar Judy ve Penny Robinson ailenin diğer üyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Tabi unutmamamız gereken karakterlerden birisi de uzaylı robot! Ana karakterlerin yanında; Dr. Smith, Don West, Angela, Victor Dhar gibi isimlerin olayları etkileyen roller üstlendiğini görüyoruz.