Komediden bilim kurguya, dramdan aksiyona, binlerce içeriği izleyici ile buluşturan Netflix, her geçen gün yeni içeriklerini izleyici karşısına çıkarmaya devam ediyor. Yalnızca dizi, film değil belgesel, biyografik içerikler de sunan platformun kullanıcı sayısı da oldukça fazla. Dünyanın dört bir yanında içeriklerin tek bir yerde buluşturulduğu platformda ne izleyeceğini bulamayanlar için Netflix'te izlenecek bilim kurgu dizilerini seri halinde derlemeye devam ediyorum.

Diğer türlerden tamamen ayrılan ve büyük bir kitlesi olan bilim kurguda çok fazla içerik yer alamıyor. Ancak bilim kurgu severler yeni bilim kurgu dizilerini keşfetmek için araştırma yapıyor. Serinin ikinci köşesinde ilk önereceğim dizi, SENSE8.  


Bir grup insanın zihinlerinin birbirine bağlanması ile birlikte başlayan bir hikayeye sahip olan Sense8, izlenme rekorları kırmasa da oldukça sadık bir hayran kitlesine sahip idi. Yapımcıları arasında Wachowski kardeşlerin de bulunması, Sense8’in bilim kurgu alanında ne kadar ciddi bir yapım olduğunu ve ciddiye alınması gerektiğini yeterince anlatıyor. 
  
Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Mexico City, Berlin, Nairobi, San Francisco ve Chicago şehirlerinde yer alan 8 farklı ana karakterin, esrarengiz bir şekilde birbirlerine bağlanan hayatlarını ele alan dizi, asırlar önce yok olan Homo Sapiens ırkı üzerinden işlenmektedir. Bir anda her birinin, birbirlerinin yaşamlarına müdahil olmaları ve bu durumun nasıl ortaya çıktığından haberdar olmayan ana karakterlerimiz, zamanla görsel yolla kurdukları ve ruhende hissettikleri geçiş aralıklarının gizemini çözmek için toplanmak zorunda kalacaklardır.