Gecenin karanlığı henüz tamamen kaybolmadan yaşanan doğa olayında, ufukta büyük görüntüsüyle dikkat çeken ay ile yeni günün habercisi güneş aynı anda gökyüzünde görüldü. Ayın yavaş yavaş ufuktan çekildiği sırada güneşin altın sarısı ışıkları çevreyi aydınlatmaya başladı.
Ortaya çıkan manzara, Bitlis semalarında görsel bir şölen oluştururken gökyüzü tutkunlarının da ilgisini çekti.
Ayın vedası ve güneşin doğuşu aynı karede

Doğa gözlemcisi Dr. Cihan Önen, etkileyici anları farklı açılardan görüntüledi. Profesyonel teleskoplar ve telefoto lenslerle kaydedilen görüntülerde, ayın ufuktaki belirgin görüntüsü ile güneşin yavaş yavaş yükselişi dikkat çekti.
Güneşin doğmasıyla birlikte gökyüzü altın sarısı tonlara bürünürken, ayın ufuktan çekilmesiyle birlikte geceden gündüze geçiş adeta tek bir karede görüntülendi.
Bitlis’in doğal güzelliklerine gökyüzünün sunduğu bu eşsiz manzara da eklenirken, ortaya çıkan görüntüler izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.




