Gençlik Parkı’nda düzenlenen Çocuk Festivali’nde çocuklar ve aileleri yarışmalardan konserlere illüzyon gösterilerinden yüz boyamaya, tiyatro gösterisinden bubble show’a kadar pek çok etkinlikle keyifli anlar geçirdi. Kentin dört bir yanı Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile donatılırken metro istasyonlarında kutlama anonsları yapıldı. EGO Genel Müdürlüğü’ne ait nostaljik tren ise 23 Nisan

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’nin açılmasıyla beraber çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Başkent’te bir dizi etkinlikle kutlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik Parkı’nda iki gün süren Çocuk Festivali’ni düzenledi. EGO Genel Müdürlüğü’ne ait nostaljik tren 23 Nisan’a özel sefere çıktı. ABB’nin Çocuk Etkinlik Merkezlerinde ise 23 Nisan coşkusu günler öncesinden başladı.

Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak kentin dört bir yanını Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile donattı.

kutlama

GENÇLİK PARKI’NDA ÇOCUKLARA ÖZEL FESTİVAL

Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı’nın Gençlik Parkı’nda düzenlediği Çocuk Festivali’nde Başkentli minikler ve aileleri; sahne yarışmaları ve etkinlikleri, bubble show, kukla gösterisi, yüz boyama, tiyatro ve illüzyon gösterileri ile Kent Orkestrası’nın verdiği konserle keyifli anlar geçirdi.

22-23 Nisan tarihlerinde gerçekleşen iki günlük festival ile bayramlarını coşkuyla kutlayan Başkentli çocuklar ve aileleri duygu ve düşüncelerini şöyle anlattı:

-Ahmet Cihan: “Burada çok eğlendim. Bayram olduğu için buraya geldim.”

-Ayşe Vahap: “Burayı çok beğendim. Eğlendim. Bunları yapanlara çok teşekkür ederim.”

-Ayşe Gülen: “Bugün çok eğlendim. Çok güzel bura. Her şey çok güzel…”

-Safir Koç: “Burada çok eğlendim. 23 Nisan kutlu olsun.”

-Serkan Koç: “Mansur Bey’e çok teşekkür ederiz, çocuklarımıza böyle bir etkinlik hazırladığı için.”

-Emir Kutay: “Çok eğlenceli burası… Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Çocuk Etkinlik Merkezlerinde bu yıl Ramazan Bayramı’nın son gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kutlamalar günler öncesinden başladı.

NOSTALJİK TREN 23 NİSAN ÖZEL SEFERİ

EGO Genel Müdürlüğü metro ve ANKARAY istasyonlarında kutlama anonsları yaparken grafiti sanatçıları tarafından süslenen 25 yıllık Bombardier metro trenini de sefere çıkardı.

Trene binen yolcular düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Berk Gökhan Ekici: “Çok güzel olmuş. Özellikle Ankara’nın eski trenlerini görmek muhteşem. Dış süslemesi, içi çok güzel… Gerçekten insan çocukluğuna dönüyor.”

-Ecem Yardımcı: “Çok keyifli olmuş, çok güzel olmuş. Tam bir nostalji olmuş.”

-Dilara Karakaya: “Çocukluğuma döndüm, çok beğendim. Teşekkür ederiz.”

-Gülce Genç: “Treni çok beğendim, güzel olmuş. 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

-Yunus Genç: “Çok beğendik. Özellikle çocuklar için, çok mutlu oldular. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Haber Merkezi