Bilim insanları, ABD'de yüzlerce hayvanın "zombi geyik hastalığı"na yakalanması haberinin ardından zombi geyik hastalığı hakkında araştırmalar hız kazandı. İşte zombi geyik hastalığı hakkında merak edilenler...

ZOMBİ GEYİK HASTALIĞI NEDİR?

Zombi geyik hastalığı, prion adı verilen anormal proteinlerin neden olduğu bir transmissible spongiform encephalopathy (TSE) türüdür. Bu hastalık, özellikle geyik, karibu ve benzeri geyik türlerini etkileyen bir enfeksiyondur.

ZOMBİ GEYİK HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Zombi Geyik Hastaligi Insanlara Sicrayabilir2

Huzursuzluk ve İstirahatsızlık: Hastalığın erken evrelerinde, etkilenen hayvanlar genellikle huzursuz ve istirahatsız bir davranış sergiler.

Koordinasyon Problemleri: Zombi geyik hastalığı ilerledikçe, hayvanlarda koordinasyon kaybı, titreme ve dengesizlik görülebilir.

Dünya, Türk hekimlerini parmakla gösteriyor Dünya, Türk hekimlerini parmakla gösteriyor

Aşırı Tükürük ve Yutma Zorluğu: Ağızda aşırı tükürük üretimi ve yutma zorluğu gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Zayıflık ve Kas Atrofisi: Hayvanlar zamanla zayıflayabilir ve kas atrofisi gelişebilir.

ZOMBİ GEYİK HASTALIĞI ÖLÜMCÜL MÜ?

koronavirus-dha-2026366

Zombi geyik hastalığı genellikle ölümcül bir hastalıktır. Hastalığın ilerleyici doğası ve henüz etkili bir tedavi yöntemi olmaması, hayvanların genellikle ölüme sürüklenmesine neden olur.

ZOMBİ GEYİK HASTALIĞININ TEDAVİSİ VAR MI?

Maalesef, zombi geyik hastalığına karşı etkili bir tedavi bulunmamaktadır. Prion hastalıkları genellikle tedavi edilemez ve yayılmasını durdurmak zordur.

Kaynak: Haber Merkezi