Korna virüsü sebebiyle bir müddettir ara verilmiş olan yüksek hızlı tren seferleri tekrardan başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU hızlı tren seferlerinin ne zaman başlayacağı ile ilgili açıklamada bulundu.

Şehirler arası seyahat açısından bekleyen pek çok vatandaş da “Hızlı tren fiyatları ne kadar oldu?” Gibi soruları son zamanlarda arama motorlarında sıklıkla sormaya başladı. Bizler de bu makaleyi bu tip soruları sorup cevabını arayan vatandaşları bilgilendirmek açısından hazırladık. Umarım herkese faydalı olur. İyi okumalar dileriz.

Yüksek Hızlı Tren Seferleri Ne Zaman Başlayacak?

Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU yüksek hızlı tren seferlerinin 12 Kasım 2020 Perşembe günü saat 7:00’da Ankara’dan İstanbul’a yapılacağını açıkladı. Seferleri sosyal mesafe kurallarına ve izolasyon kriterlerine dikkat etmek suretiyle başlatacaklarını söyleyen Adil KARAİSMAİLOĞLU aynı zamanda vatandaşların uzun süreden beri yüksek hızlı tren seferleri ile ilgili Merak ettiklerini vurguladı.

Özellikle de koronavirüsü salgınının bütün dünyada yayılmaya başlamış olduğu ilk günlerde uluslararası havayolu, denizyolu ve demiryollarının da pek çok ülke ile seferlerini durdurulduğunu da açıklayan bakan KARAİSMAİLOĞLU Türkiye’de vaka yaşanması beklemeden hastalık durumunun Avrupa’da görülmesinin hemen sonrasında Türkiye’de bütün uçuşların yanı sıra aynı zamanda yüksek hızlı trenler, konvansiyonel trenler, başkentray ve Marmaray gibi kent içi raylı sistemlerin de dahil olduğu bütün toplu ulaşım araçlarında sefer öncesi ve sonrasında dezenfekte işlemleri başlatıldığını söyledi.

Hızlı Trenlerde Alınan Önlemler Nelerdir?

Özellikle de toplu taşıma altyapısında alınmış olan önlemlerin Korona virüsün yayılmasını çok önemli derecede azalttığını vurgulayan bakan KARAİSMAİLOĞLU hükümetin topyekûn bir şekilde almış olduğu tedbirler aracılığı ile koronavirüs salgınına karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük bir başarı sağladığını belirtti. Bu noktadan normalleşme döneminin artık başladığını söyleyen KARAİSMAİLOĞLU önlemleri alarak bütün ulaşım ağlarını tekrar faaliyete geçirmeyi planladıklarını da söyledi.

Hızlı Tren Bilet Fiyatları Ne Kadar Oldu?

İstanbul Ankara yüksek hızlı tren bilet fiyatları ile ilgili yapılan açıklamada bilet fiyatları

  • Standart biletlerde 70 TL
  • Esnek biletlerde 84 TL
  • Business standart biletlerde 101,50 Tl Business esnek biletlerde 122 TL' dir. farklı yaş gruplarına göre indirim oranları da vardır.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Nerede?

Ankara Yüksek Hızlı Tren hatları Ankara Gar’da bulunmaktadır. Ankara Gar’ı Türkiye’nin en eski yolcu taşıma istasyonu olmaktadır. Elbette yıllar geçtikçe restore edildi, fakat hala kullanılabilir haldedir ve kullanılmaktadır. Ankara Gar’ı ise Ulus’un aşağı tarafında, Gençlik Parkı’nın karşısında bulunmaktadır.

KAYNAK :  ANKARA GÜNDEM

Editör: TE Bilisim