Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ev sahipliğinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen “Geleceğin Havacılık Ekosisteminde Türkiye-Malezya İş Birliği” konferansında, iki ülke arasındaki savunma ve havacılık iş birliği ele alındı. Etkinliğe kamu kurumları, sektör temsilcileri ve akademik çevrelerden 250’nin üzerinde katılımcı iştirak etti.

Türkiye Ile Malezya Havacılık (2)

Türkiye-Malezya havacılık iş birliği konferansta değerlendirildi

Konferans, National Aerospace Industry Corporation Malaysia ve Malaysian Industry-Government Group for High Technology iş birliğiyle gerçekleştirildi. Etkinlikte, savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar bir araya geldi.

Türkiye-Malezya iş birliği için ortak projeler ele alındı

Toplantılarda, Türkiye ile Malezya arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ana gündem maddesi oldu. Ortak üretim, teknoloji paylaşımı ve ekosistem oluşturma konularında yürütülebilecek projeler değerlendirildi.

Türkiye Ile Malezya Havacılık (3)

TUSAŞ Malezya’daki hedeflerini paylaştı

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin savunma sanayii ile sınırlı olmadığını belirtti. Demiroğlu, Malezya ile kurulan ilişkinin güvene dayalı bir ortaklık olduğunu ifade etti.

Çanakkale Kara Savaşları 111. yılında anıldı
Çanakkale Kara Savaşları 111. yılında anıldı
İçeriği Görüntüle

Türkiye Ile Malezya Havacılık (1)

Türkiye-Malezya ortaklığına vurgu yapıldı

Demiroğlu, Malezya’ya yönelik yatırımların sadece ihracat amaçlı olmadığını, aynı zamanda ortak teknoloji geliştirmeyi hedeflediğini söyledi. Türkiye’nin havacılık alanındaki üretim ve mühendislik kapasitesinin ortak projelerle paylaşılmasının önemine dikkat çekildi.

Kaynak: İHA